18 fokra csökkentik az ukrán lakások átlaghőmérsékletét

2022. október 12. 21:17

„Erre szükség van, és ez a mi hozzájárulásunk a győzelemhez” – fogalmazott az ukrán miniszterelnök.

2022. október 12. 21:17
null

Az ukrán energetikai infrastruktúrát ért orosz támadások miatt az idei fűtései szerzonban a lakásokban megengedett minimális hőmérsékletet 16 fokra, az átlaghőmérsékletet pedig 18 fokra csökkentik, jelentette be Denisz Smihal ukrán miniszterelnök – számolt be az UNIAN.

„Erre szükség van, és ez a mi hozzájárulásunk a győzelemhez. Végül is mindannyiunkon múlik, hogyan vészeljük át ezt a telet” – mondta. Ugyanakkor igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy sem a gáz, sem a távfűtés, sem az áram árán nem emelnek, valamint minden támogatást továbbra is kifizetnek a rászoruló családoknak.

Majd arról beszélt, hogy

az oroszok fegyverként próbálják használni a hideget ellenük:

„Beteg képzeletükben az, hogy az ukránok néhány órán át áram nélkül maradnak, győzelemnek számít. Azt hiszik, hogy így kapitulációra bírnak bennünket. Ez nem fog megtörténni.”

Az orosz rakétatámadások során 28 energetikai létesítményt rongáltak meg Ukrajna különböző régióiban. A rakétacsapások után több régióban áramellátási problémák adódtak. Az energiarendszer fokozott terhelése miatt a Ukrenergo energetikai társaság arra kérte a fogyasztókat, hogy ne csak este, hanem reggel is takarékoskodjanak az árammal.

Nyitókép: AFP

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2022. október 13. 09:32
16 fok a minumum. Papíron...
kaffogó hebrencs
2022. október 13. 09:30
Kisgyermekes családokat, idős embereket is megkérdezték erről?
bunko_jobbos
2022. október 13. 07:57
"Beteg képzeletükben az, hogy az ukránok néhány órán át áram nélkül maradnak, győzelemnek számít." Azért én ebben a néhány órában nem lennék olyan biztos. Mondjuk néhány évtizeddel képzeljétek el. :-) Na jó túloztam. Eddig finomkodtak a ruszkik, de szerintem most megértették, hogy csak akkor győzhetnek, ha komolyabban veszik. Azért Ukrajna nagy ország, és fehér emberek lakják, akik jobban bírják a szenvedést, mint egy déli népesség. Eddig is csodálkoztam, hogy az ukrán tankokba a lőszert meg az üzemanyagot hogyan tudják eljuttatni. Szerintem most infrastrukturális támadások lesznek, hogy ne legyen áram, hogy ne legyen szállítás se. Addigra összeszedik a most behívott 300 e embert, amivel megháromszorozzák a haderejüket. Kb. ez várható. Télen közben a németek is elgondolkodnak a földgázt illetően. Ez van, ha valaki olyan hülye, hogy nem érti meg, hogy ha A-t tesz, akkor annak B a következménye. Mondjuk egy kurva nagy pofon. Van akinek elég a fenyegetés, és megérti, van akinek meg meg kell kapnia. A német ismerőseimnek is nagy pofája van facebookon. Majd januárban meglátjuk. És itt most nem is a fűtésről van szó, hanem az ipari termelésről.
Nabakker
2022. október 13. 07:35
Viccelődnek? Milyen lakások?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!