Scholz: Egy emberöltőig tarthat Ukrajna újjáépítése

2022. október 24. 13:28

„Aki Ukrajnában végez beruházást, az az Európai Unió jövőjébe fektet be” – fogalmazott a német kancellár.

2022. október 24. 13:28
null

Egy egész nemzedékre szóló feladat lesz Ukrajna újjáépítése, amelyet úgy kell végrehajtani, hogy a jövendő EU-s tagország az egységes belső piac részévé válhasson – mondta Olaf Scholz német kancellár hétfőn Berlinben.

A kormányfő az 5. német-ukrán üzleti fórumon kiemelte, hogy „minél koordináltabb és átláthatóbb” lesz Ukrajna újjáépítésé, annál nagyobb lesz a magánvállalatok hajlandósága arra, hogy beruházzanak az országban. Ugyanakkor a befektetők azt is tudják, hogy olyan országba viszik a pénzüket, amely nemcsak jó befektetési környezetet, mindenekelőtt jól képzett és erősen motivált munkaerőt kínál, hanem megszerzi az EU-tagságot – tette hozzá Olaf Scholz.    

Aki Ukrajnában végez beruházást, az az Európai Unió jövőjébe fektet be

– fogalmazott a német kancellár. Aláhúzta, hogy Ukrajnának remek adottságai vannak, például az energetika területén megfelelő beruházásokkal tranzitországból a fenntartható módon megtermelt energia exportőrévé fejlődhet. Azonban a kijevi vezetésnek is vannak tennivalói, erősíteni kell a jogállamiságot és az átláthatóságot, és „még elszántabban kell küzdeni a korrupció ellen” – mondta Olaf Scholz.

 

Botrány az EU-csúcson: Németországra most jobban haragszanak, mint ránk

Mint arról korábban lapunk is beszámolt , mindenfajta uniós konzultáció nélkül jelentette be néhány hete Olaf Scholz szövetségi kancellár, Robert Habeck gazdasági miniszter és Christian Lindner pénzügyminiszter, hogy a Scholz-kormány úgy döntött, Németország kivásárolja magát a válságból. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a német kormány brutális hitelfelvétellel próbálja maximalizálni a teljesen elszabadult energiaárakat.

 

(MTI)

Nyitókép: Michael Kappeler / dpa-Pool / AFP

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2022. október 24. 20:46
Szépen adják csak vissza az összes környező államnak az elbitorólt terúletét, majd azok helyre állítják.
norbert1970
2022. október 24. 19:21
Majd még több földet feltud vásárolni a Bayern-Monsanto az elszegényedett lakosságból. Újjá építés címén mindent kiprivatizáltok és legyarmatosítjátok őket.
ThunderDan
2022. október 24. 18:39
Mekkora kretén! Jelenleg ZAJLIK a háború. Egy olyan országban, amelyikhez az EU-nak kb. SEMMI KÖZE. Ezek a tények. Erre ez a kretén pofázik arról, amiről...
balbako_
2022. október 24. 18:13
És ezt a töménytelen pénzt mind a németek és az EU fizeti? (Ha csak a németek azt leszarom, de nekem, mint magyarnak a Zselé és bandája egy piculát sem ér meg!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!