A német SPD elnöke extra vagyonadót vetne ki, hogy abból finanszírozzák Ukrajna újjáépítését

2022. október 26. 11:53

Elképesztő javaslattal állt elő az SPD elnöke, Saskia Esken.

2022. október 26. 11:53
null

Az ukrajnai újjáépítés költségeire tekintettel Saskia Esken, az SPD elnöke vagyonadót sürgetett. „Ahhoz, hogy egy olyan államot finanszírozhassunk, amely cselekvőképes, szolidáris, a társadalmat összetartó, az ukrajnai újjáépítést támogató, ugyanakkor a globális éhínségválság előtt sem huny szemet,

 – mondta Esken a Redaktionsnetzwerk Deutschlandnak.

A német baloldal frakcióvezetője, Dietmar Bartsch is ennek megfelelően nyilatkozott: „Szükségünk van a szupergazdagok európai szintű részvételére. Nem lehet, hogy az átlagos adófizetőnek, aki már így is szenved az inflációtól és az energiaáraktól, egyedül kelljen fizetnie a háborús számlát is”. „Oroszországot az orosz oligarchák elkobzott vagyonának felhasználásával kellene bevonni az újjáépítésbe” – követelte Bartsch.

Közben a német szakértők kételkednek egy ilyen adó előnyeiben, például azért, mert az a tőke elvándorlásához és a beruházások csökkenéséhez vezethet.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2022. október 27. 09:14
A Scholz sokat tanult Orbántol. Most panaszkodik a német ellenzék, hogy egy rejtett saláta törvényt nyomtak át éjfél elött, amely a holocaust tagadás mellett most már a népirtásban való bármilyen kételkedést is 3 év elzárással bünteti! Ez azért veszélyes az újságokra és a szabad vélemény nyilvánításra, mert a NATO az eddigi beavatkozásait mindig valamiféle népirtással indokolta.
Tatulus
2022. október 26. 19:49
Tényleg! A II. világháború után Magyarországot a magyarok építették fel újra. Nem segített senki - sőt jóvátételt is fizettünk. Na, akkor most itt az ideje bevasalni a németeken, talán az USA-n is a költségeinket. Ha az ukránoknak, akkor nekünk is!
Rocktoberi
2022. október 26. 15:21
Remek ötlet. Remélem, hogy sikerül bevezetniük.
luisbathhelena
2022. október 26. 15:08
Ne álljatok meg félúton! Szerintem MINDEN vagyonelemre vessetek ki plusz adót hogy finanszírozzátok az ukrán háborút. És ne csak a gazdagokra! Mindenkire!!!!! A végeredményt epedve várom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!