„Nem érdemli meg!” – felszólították a saláta által legyőzött Liz Trusst, hogy ne vegye fel az évi 54 millió forintos juttatását

2022. október 21. 15:14

Liz Truss igényelhetné az ex-miniszterelnököknek járó évi 115 ezer fontot, viszont most felszólították, hogy fel ne vegye.

2022. október 21. 15:14
null

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, Liz Truss jogosult lett az évi 115.000 fontos, azaz 54 millió forintos „nyugdíjára”, mivel Nagy-Britannia miniszterelnöke volt. Nos, nemcsak, hogy kiakadtak a britek, de fel is szólították, hogy fel ne vegye, ugyanis

szerintük nem érdemli meg.

A munkáspárt vezetője azt mondta, hogy „nem szerzett érdemet” a jogosultságra, a demokrata párt szerint pedig nem is igényelheti a pénzt. Szerencsére a korábbi miniszterelnökök nem mindig igényelték a teljes összeget, és azt meg nem fizetik ki automatikusan, csak nyugtaadás után. Így kiderülhet, hogy vásárol-e majd Liz Truss az őt legyőző salátából.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2022. október 22. 14:34
https://www.theguardian.com/politics/2022/sep/05/what-policies-will-liz-truss-pursue-as-britain-new-prime-minister No, meg is van a válasz. Naná hogy adócsokkentést ígért, naná hogy így választották meg ezek a pszeudo konzervativoknak is alig nevezhető toryk. A brit bel és kulpolitikánál kevés gusztustalanabb van a világon. Hihetetlen képmutatás, párosulva a még mindig meglevő nemzeti gőggel. Mi mindent (is) jobban tudunk! Ez az alkalmatlan nő csak azt kezdte el végrehajtani, amit ígért. És amely ígéret alapján őt a kő gazdag 200 ezres konzervativ tagság megválasztotta! Ezek után talán a kormánynak is távoznia kellene!
Reszelő Aladár
2022. október 21. 17:48
Itt is a moral über alles. Komolyan elhiszi bárki, hogy ennyi pénzre egy közrendű nemet fog mondani? Főleg azok mondják, akik amúgy simán zsebretennék.
Abafy Alfréd
2022. október 21. 17:25
Amúgy egy falábú, kispadot melegítő angol focista heti bére. Ő megérdemli?
citromosParizer
2022. október 21. 17:13
remélem felveszi! jó nagy fricska lenne a hülye angoloknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!