Orosz milliárdos: Putyint a környezete késztetheti távozásra

2022. október 08. 09:04

Hodorkovszkij szerint Putyin környezete gengsztermiliő: ha imázsa megkopik, akkor a félelem is csökken.

2022. október 08. 09:04
null

Mihail Hodorkovszkij, száműzetésben élő orosz üzletember szerint az ukrán sikerek a hadszíntéren arra kényszeríthetik az orosz elnök környezetét, hogy saját életük védelmében távozásra késztessék Vlagyimir Putyint, akinek

félelemre épített hatalma meggyengülhet az őt körülvevő emberek körében.

A korábban börtönre ítélt, most Londonban élő orosz milliárdos a Fox News-nak adott interjút az orosz elnök 70. születésnapja előtt egy nappal, amelyben saját tapasztalataira hivatkozva lehetségesnek mondta, hogy Putyin tisztában van azzal, és fél attól, hogy a környezete távozásra kényszerítheti.    

Ami ugyanakkor az elnök körül álló emberek számára újdonság, az az annak tudata, hogy a háború még csúnyább szakaszba fordulhat, és akkor mindnyájuknak vége lehet – fejtette ki. Hodorkovszkij megfogalmazása szerint Putyin környezete egy gengsztermiliő, elnöki hatalmát a félelemre építi, vagyis, ha imázsa megkopik, akkor a tőle való félelem is csökken és a hatalma is veszélybe kerül. Mihail Hodorkovszkij az interjúban kifejtette:

a ma és még inkább a holnap problémái abból a tényből fakadnak majd, hogy nem csak Oroszország és az orosz emberek nem értik a Nyugatot, de a Nyugat sem érti az orosz embereket.    

Hodorkovszkij Vlagyimir Putyin egyik leghevesebb kritikusa, akit 2004-ben Oroszország leggazdagabb, a világ 16. legvagyonosabb embereként tartottak számon. 2003 és 2013 között gazdasági bűncselekmények miatt börtönben volt Oroszországban. Nemzetközi közbejárásra szabadult elnöki kegyelemmel. Jelenleg Londonban él és a Nyitott Oroszország nevű alapítványban dolgozik, amely az oroszországi ellenzék támogatására jött létre.

(MTI)

Fotó: Patrick T. FALLON / AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2022. október 09. 14:15
Megszólalt egy orosz zsidógengszter, aki a számára nem jó oldlra került. Elkúrtad, ennyi.
Egyelőre
2022. október 08. 14:48
A tolvaj zsidó megjelenő a nyilvánosság előtt. Nem lesz ennek jó vége!
MZXX
2022. október 08. 14:30
Hodorkovszkij Jacob Rotchild embere Oo-ban. A Mandi miért foglakozik azzal, hogy mit mond? Mert azt fogja mondani ami Jacobnak jó, de az oroszoknak nem. Ennyire egyszerű ez.
Akitlosz
2022. október 08. 12:58
A Mandiner már megont hazudik. Ez az alak nem orosz, hanem zsidó. Ezért ármánykodik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!