Szövetségeseivel tárgyal Szocsiban Putyin

2022. október 31. 13:52

A vezetők az országaik között kötött háromoldalú megállapodásokról is tárgyalnak majd a tervek szerint.

2022. október 31. 13:52
null

Nikol Pašinjan örmény miniszterelnök és Ilham Alijev azerbajdzsáni elnök hétfőn Szocsiba érkezett, hogy részt vegyen a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott tárgyalásokon – számolt be a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A hírügynökség felidézte a Kreml korábbi tájékoztatását, mely szerint a találkozón megvitatják

a háromoldalú egyezmények végrehajtását, valamint a transzkaukázus stabilitásának és biztonságának megerősítését célzó további lépéseket.

Az örmény kabinet sajtószolgűálata arról tájákoztatta a TASZSZT, hogy Pashinyan miniszterelnököt a munkalátogatásra Mher Grigorjan miniszterelnök-helyettes, Ararat Mirzoyan külügyminiszter és Armen Grigorjan Biztonsági Tanácstitkár is elkísérte.

Míg az azerbajdzsáni elnök honlapján ugyancsak az olvasható, hogy Ilham Alijev, az Azerbajdzsáni Köztársaság elnöke Vlagyimir Putyin orosz elnök meghívására munkalátogatásra érkezett Szocsiba.

Oroszország, Azerbajdzsán és Örményország 2020. november 9-én, 2021. január 11-én és november 26-án kötött egymással háromoldalú megállapodást.

Nyitókép: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. november 01. 07:45
Örmény, azerbajdzsán xDDDDD hűha, most mindenki beszart! Egyébként meg az orosz bármikor felrúgja a háromoldalú megállapodást. Erről híresek! Lásd: 1994-ben Ukrajna, Oroszország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia aláírták a budapesti egyezményt Ukrajna területi integritásának védelméről. 2014-ig tartott! Ilyen gané az orosz!
BőröndÖdön
2022. október 31. 21:54
Mi csak megfigyelőként vagyunk jelen..
incze
2022. október 31. 17:14
sem azerbajdzsán, sem örményország nem szövetségese már oroszországnak. érdekeik elágaztak, moszkva ereje pedig már arra sem volt elég, hogy a karabahi megállapodást garantálja. (nyilvánvalóan erről lesz szó szocsiban, és nem "szövetségeseivel tárgyal", olyanja putyinnak nem nagyon van már. és az is elég valószínű, hogy nem sok eredményt hoz ez az egyeztetés.)
masikhozzaszolo
2022. október 31. 15:34
Úgy tanultam: Jalta, Szocsi i Szuhumi. Ez megmaradt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!