Védelmi vonalat épít Luhanszk térségében a Wagner-csoport

2022. október 19. 14:17

Egyelőre nem tudni, hogy milyen hosszú lesz, és hol helyezkedik majd el a „Wagner-vonal”.

2022. október 19. 14:17
null

A Wagner orosz magánhadsereg védelmi vonalat kíván építeni a kelet-ukrajnai Luhanszk megye orosz ellenőrzés alatt álló térségében – derült ki a csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin szerdai bejelentéséből.

A tájékoztatás szerint – amelyet Prigozsin vállalatának belső közösségi felületén tett közzé – a csoport „többlépcsős védelmi vonal” kialakításába kezdett. Részleteket azonban Prigozsin nem árult el, így

egyelőre nem tudni, hogy milyen hosszú lesz, és hol helyezkedik majd el a „Wagner-vonal”,

valamint azt sem, hogy meddig tartanak a munkálatok.

Prigozsin: Az alakulatok önmagukban is áthatolhatatlan falat képeznek

Mindazonáltal Prigozsin kiemelte: a vonal „egyébként nem létfontosságú”, szerinte ugyanis a Wagner-csoport alakulatai a frontvonalon „önmagukban is áthatolhatatlan falat képeznek”.

Prigozsin szeptember végén ismerte el hivatalosan is, hogy ő alapította 2014-ben az orosz biztonsági magáncéget.

Vlagyimir Putyin orosz elnök október 5-én írta alá négy ukrajnai régió – köztük a szakadár „Luhanszki Népköztársaság” – Oroszországhoz csatolásáról szóló törvényeket, miután az érintett térségekben „népszavazásokat” tartottak. A voksolást valamint a területek annektálását a külföldi államok közül csak Észak-Korea tekinti legálisnak. Az orosz hadsereg a területek egyike felett sem gyakorol teljes ellenőrzést.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: FADEL SENNA / AFP 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. október 20. 08:25
Háromnapos villámháború...
Lajoss
2022. október 20. 07:54
Készült Oroszország kormánya megbízásából..mandiner.ru
pemete jakab
2022. október 19. 23:45
"Egyelőre nem tudni, hogy milyen hosszú lesz, és hol helyezkedik majd el a „Wagner-vonal”." Legjobb lenne Oroszország területén kiépíteni.
zabszem
2022. október 19. 19:58
Wagner vonal??? Jah.... Értem... :)) Na, ja. Azt mégsem mondhatják nyilvánosan, hogyasszondja : Akkor megkezdtük az orosz határ kitolását, azaz felépítését... Mint ez várható is volt....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!