Uniós biztos: Háromszáz milliárd eurónyi orosz tartalékot oldhat fel Ukrajnának az EU

2022. október 29. 11:29

Az összeget Ukrajna az ország újjáépítésére akarja felhasználni.

2022. október 29. 11:29
null

Didier Reynders igazságügyi és jogállamisági uniós biztos úgy véli, hogy Moszkva befagyasztott 300 milliárd eurós arany- és devizatartaléka garanciaként megtartható mindaddig, amíg Ukrajna helyreállítása Oroszország részvételével meg nem kezdődik – idézte a TASZSZ a Funke német lap értesüléseit.

– hangsúlyozta az uniós biztos.

90 személy vagyonát zárolták

Reynders azt is elmondta, hogy az EU-ban bevezetett szankciók részeként „90 személy vagyonát zárolták, több mint 17 milliárd eurót 7 államban, ebből 2,2 milliárdot Németországban” . 

Mint ismert, a Nyugat az ukrajnai háború kitörése után szankciókat vezetett be az Orosz Bank ellen. A korlátozások az Orosz Föderáció arany- és devizatartalékainak befagyasztásán túlmenően a Központi Bank tartalékainak és eszközeinek kezelésével kapcsolatos ügyletet érintenek – idézte fel az orosz hírügynökség.

Nyitókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP

Összesen 354 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopaszpapa
2022. október 30. 14:02
Tisztelettel! Egyfelől olvasom ezt a nyíltan végrehajtott lopási sztorit, másrészt tegnap (tegnapelőtt? Nem tudom) az Orosz külügyminiszter az egyik tv műsorban arról beszél, hogy miért állnának meg ukrajna határainál? Hagyni kellett volna az oroszokat rendet tenni, ha a sok idióta (amerikai nyomásra) nem pénzeli ezt a nyomorult buzeráns szinészbohóc zelenszkij faszt, már rég az újjáépítés zajlana, csend rend fegyelem lenne a keleti határon túl! Ezzel szemben 800 Ft egy liter üzemanyag 1200 a csirkecomb hátrésszel, a wc papír ára tízszeresére nőt! Gratulálok, valóban hatékony ez a szankciós rendszer, a legjobb lenne, ha a sok idióta fegyvert tenné a szájába brüsszelben, és (lehető legnagyobb kaliberrel) elsütné! Rosszul vagyok tőlük
Reszelő Aladár
2022. október 30. 08:39
Azért kíváncsi vagyok, hogy jogilag ez hogyan áll meg. Legalábbis a bankoknak súlyos pénzmosás ellenes jogszabályokat kell betartani, amelyek lényege, hogy csak ellenőrzött, tiszta forrásból származó betéteket kezelhetnek. Azaz a ruszki milliárdosok pénze is elvileg tiszta. Tehát bajos az az érvelés, hogy illegális forrásból van. Más dolog a befagyasztás, ami egy adott ideig tart és más az einstand. Ezt utóbbit szinte csak akkor lehetne legalizálni, ha előtte törvénybe foglalják, hogy szankció alá vont személynek nincs joga jogi képviselethez és nem fordulhat bírósághoz. Amiben csak az az izgi, hogy az még a háborús bűnökkel vádoltaknak is jár, sőt, azokat látványos perekben szokták elmeszelni. Szóval a sztori arról szól, a ruszki pénzt elveszik, akik majd szépen visszaperelik az egészet, de közben is mehet a hangulatkeltés. Hogy ezek után mennyire lesz default, hogy bárki necces ország tagjaként nyugatra menekíteni a pénzét az rejtély. Komoly lehetőség nyílik itt egyik-másik feltörekvő országnak.
toyoda
2022. október 30. 06:27
Ez lesz a fasza! Ezután mindenki "bátor" lesz más országok adósságát/devizáját venni.
norbert1970
2022. október 30. 00:16
Ez egyszerű lopás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!