Putyin statáriumot rendelt el az elfoglalt ukrán megyékben

2022. október 19. 14:17

Az orosz elnök a Biztonsági Tanács ülésén jelentette ezt be.

2022. október 19. 14:17
null

Putyin aláírta a statárium bevezetéséről szóló rendeletet a négy elfoglalt ukrán megyében – számolt be a TASZSZ.

„Most az orosz törvénykezés keretein belül formalizálnunk kell ezt a rezsimet. Ezért aláírtam a hadiállapot bevezetéséről szóló rendeletet az Orosz Föderáció e négy területén”mondta Putyin az NBCnews szerint.

Az orosz elnök továbbá bejelentette egy új állami koordinációs tanács felállítását Zaporizzsja, Herszon, Luhanszk és Donyeck megyékben, ennek feladata az úgynevezett különleges katonai művelet céljainak teljesítése.

A Kreml kedden jelentette be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök összehívja az Orosz Biztonsági Tanácsot. Vlagyimir Putyin orosz elnök október 19-én videókonferenciás ülést tart az Orosz Biztonsági Tanáccsal. A konferencia témája a nemzetbiztonságot fenyegető veszélyek semlegesítése a migrációs szférában – tudatta az orosz vezetés.

Nyitókép: Szergej Iljin / SPUTNIK / AFP

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2022. október 19. 19:41
Most legalább a sok hülyegyerek megtudja nálunk is, hogy mit jelent háború idején a statárium! Mert 41-44 , de főleg 43-45 közt itthon is ez volt! Kijárási tilalom, este-éjjel elsötétítés, nem volt mászkálás az utcán igazoló iratok nélkül, szirénézáskor mars le az óvóhelyre, rémhír terjesztésért azonnali bíróság és agyonlövés, stb, stb.
skin777
2022. október 19. 17:48
Statárium azokban a megyékben ahol a lakosság 95 százaléka oroszországhoz akar csatlakozni. Nem kellett sokat várni, hogy az élet megcáfolja a hazug és kamu népszavazásokat.
Takagi
2022. október 19. 16:39
Én is ezt tettem volna. Érthető lépés.
files32
2022. október 19. 16:16
Fidesz 2009-es EP-programja: Ha Európa engedi, hogy a szomszédságában szuverén államok essenek leplezetlen birodalmi önkény áldozatává, akkor azzal saját biztonságát is veszélyezteti. Az Európai Unió csak egységesen tud hatékonyan fellépni a terjeszkedési ambíciót újra nyíltan hirdető Oroszországgal szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!