Hagyjátok el Herszont – üzenik az oroszok a civil lakosságnak

2022. október 14. 18:37

A megye orosz hatóságai kedden azt javasolták a helyi lakosoknak, hogy „egy időre távozzanak más oroszországi régiókba”.

2022. október 14. 18:37
null

Az Ukrajnától elcsatolt Herszon megye orosz hatóságai kedden azt javasolták a helyi lakosoknak, hogy „egy időre távozzanak más oroszországi régiókba”.

Kirill Sztremouszov, a régió közigazgatásának Moszkva által kinevezett helyettes vezetője pénteki Telegram-bejegyzésében azt írta, hogy a civilek távozása mozgásteret biztosítana a hadseregnek „terület ukrán fegyveres erőktől való megtisztításához”.    

„Herszon megye lövetése elsősorban a civilek számára veszélyes. Annak érdekében, hogy a területnek az ukronáciktól és a nyugati zsoldosoktól való megtisztítása során elkerüljük az áldozatokat Herszon régió civil lakossága körében, Herszon megye közigazgatása határozottan azt javasolja, hogy az emberek éljenek a humanitárius célú elutaztatás lehetőségével, pihenés és gyógyulás céljából” – írta Sztremouszov. 

Közölte, hogy

forródrótot hoztak létre az „Oroszország más régióiba irányuló humanitárius utaztatás” megszervezésére. 

Vlagyimir Szaldo, Herszon megye megbízott kormányzója csütörtökön arra kérte az orosz vezetést, hogy szervezze meg a lakosok biztonságos régiókba való távozását az ukrán csapatok mindennapos rakétatámadásai miatt. Szaldo pénteken arról számolt be, hogy 350 lakos jelezte: kész lenne élni a felkínált elutazási lehetőséggel. A kormányzó egyébként azt állította, hogy az orosz erők minden irányból visszaverik az ukrán támadásokat. Szaldo szerint a lakosok csak saját akaratukból távozhatnak.

(MTI)

 

Nyitókép: NARCISO CONTRERAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kivancsijani
2022. október 15. 19:57
Ez már nekik honvédő háború. Sztálingrád II kezdődik... És nem ukrán győzelemmel ér véget - szerintem. Sőt, szerintem innentől fogva fogják élvezni, mint Hannibál ha emberhúshoz jutott.
foldizs
2022. október 15. 10:54
Az orosz hadseregben még maguk az oroszok sem bíznak.
fado
2022. október 15. 07:54
Vége
koronaszepe
2022. október 14. 21:08
Ukronácik, ez jó. A mai napig úgy él az orosz köztudatban 1956, hogy CIA által megszervezett fasiszta puccs volt Budapesten, amitől ők mentettek meg minket. Ezek a kibaszott kommunisták...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!