Kövér László: „Konkrétan uszítás zajlik a jobboldali kormányok ellen az európai közvéleményben”

2022. október 06. 11:33

A házelnök szerint brutális erőpolitika zajlik Magyarországgal szemben.

2022. október 06. 11:33
null

„Még mindig több előnye van Magyarország számára az uniós tagságnak, mint hátránya, de az arányok jelentősen romlottak” – nyilatkozta a Hetek kérdésére Kövér László, aki szerint az előnyök közé tartozik, hogy „Magyarország az elmúlt öt évben folytatta a felzárkózást az Európai Unió teljesítményének az átlagához”. „Közben a politikai helyzet viszont jelentősen romlott” – tette hozzá a házelnök, aki beszélt a helyreállítási alap és az uniós költségvetés ügyében Brüsszel és Budapest között folyó vitáról is. 

Brutális erőpolitika zajlik Magyarországgal szemben, rögeszméket, ideológiai dogmákat akarnak ránk kényszeríteni,

aminek – ha nem állnánk ellen –, nagyon súlyos társadalmi következményei lennének” – fogalmazott az Országgyűlés elnöke. Szerinte ami az uniós pénzekkel zajlik, „az olyan nyílt önkény, hogy csak útonállásnak tudom nevezni”. 

„Szerintem minimum 50 százalék esély van arra, hogy legalább a lengyel választásokig a Magyarországnak járó pénzeket is vissza fogják tartani” – vélekedett Kövér László, aki szerint „az egyszerű európai választópolgár ebből annyit érzékel, hogy állandó probléma van a lengyel és a magyar kormánnyal”.

Konkrétan uszítás zajlik a jobboldali kormányok ellen az európai közvéleményben”

– tette hozzá.

A tanárokról

Arra a kérdésre, nem abszurd-e, hogy a magyar tanárok fizetésemelése a Brüsszel és a magyar kormány közötti az alkunak a függvénye lett, Kövér László azt válaszolta, hogy a tanári fizetésemelés nem függvénye a megállapodásnak. 

A tanárok bérét ma is emeljük, és a jövőben is emelni fogjuk. Ha megkapjuk Brüsszeltől a pénzünket, akkor gyorsabban, ha nem, akkor lassabban”

– szögezte le Kövér.

A háborúról

Arra a felvetésre, hogy egy olyan politikusnak, akinek fontos a nemzeti szuverenitás, a fentiek tükrében az ukránokat kellene támogatnia a birodalomépítő oroszokkal szemben, Kövér László azt válaszolta: „Óvatosan kell válaszolnom a kérdésére, de mi van akkor, ha a birodalomépítési politika valójában nyugatról keletre zajlik, és Ukrajna újabb reménybeli tartománya az Euroatlanti Birodalomnak? Ennek legalább akkora relevanciája van, ki-ki döntse el, hogy melyik olvasat szimpatikusabb neki.

A háborút Oroszország indította, ezzel együtt Oroszországnak vannak legitim biztonsági igényei,

amelyeket figyelmen kívül hagyni – miközben Oroszország a legerősebb nukleáris hatalom az Egyesült Államok mellett – óriási hiba” – tette hozzá Kövér László. A teljes interjú a Hetek pénteken megjelenő számában olvasható.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZombikaFoskoma
2022. október 07. 09:41
KISZ-titkár.
Ehetős Odó
2022. október 07. 07:48
Kövér józan és tájékozott ember. Általában ül, amit mond a maga visszafogott, tárgyilagos módján. Azt meg külön élvezem, ahogy a Házban szívatja a magukból kivetkezett ócska moslékos prolikölyköket.
MTom
2022. október 06. 17:49
" Konkretan uszitas folyik mind es mindenki ellen ami nem a fidesz a magyar mediaban"
Karbantartó9
2022. október 06. 16:59
Kicsit most már tenni is kéne valamit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!