Ipari országból „múzeummá” válhat Németország a német iparguru szerint

2022. október 10. 15:33

„A jólétünket biztosító ipari rendszerek megmentése a tét” – fogalmazott drámaian a német Vegyipari Szövetség ügyvezetője.

2022. október 10. 15:33
null

Kemény szavakkal kritizálta Németország jelenlegi helyzetét Markus Steilemann, a német Vegyipari Szövetség elnöke. Úgy látja: fennáll a veszélye, hogy a német kormány energiapolitikája nyomán ipari országból „ipari múzeummá” válik az ország.

Steilemann kifejtette: a nagy zöldenergia-fordulat érdekében naponta tíz szélkereket kellene működésbe hozni. Ugyanakkor egy ilyenhez négyezer tonna acélra van szükség – ami egy fél Eiffel-tornyot tesz ki. „Vagyis minden nap öt Eiffel-toronyra volna szükség, a következő nyolc évben” – fejtegette a német iparszövetségi vezető.

Munkatársa, Wolfgang Große Entrup ügyvezető szerint a helyzet napról napra drámaibb, ezért radikális lépésekre és tempógyorsításra van szükség. Elmondása szerint a vegyipari ágazatnak lélegzetvételhez kell jutnia, nem tudnak senkire és semmire várni.

„A jólétünket biztosító ipari rendszerek megmentése a tét” – fogalmazott a vegyipari szövetség ügyvezetője.

A szervezet mintegy 1900 vállalkozás érdekeit képviseli, amelyek több mint 530 ezer munkavállalót alkalmaznak Németország-szerte.

 

Nyitóképen: a BASF vegyipari óriáscég ludwigshafeni fellegvára (RONALD WITTEK / DPA / dpa Picture-Alliance)

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. október 11. 07:42
Tegnap Dr Miniszterelnök kinyitotta a brossúrát, hogy Magyarországon hol mekkora ipari ingatlant lehet vásárolni ügyintézéssel, mennyi lesz egy munkás kezdő bére most és 10 év múlva és mennyi lesz az áram ára, ha elkészül Paks 2 és milyen infrastruktúrális projektek futnak majd a környéken. Ide lehet cuccolni.
FAbika
2022. október 10. 21:38
Fel kell készülni az új svábok Integrálására.
FAbika
2022. október 10. 21:38
Fel kell készülni az új svábok Integrálására.
bispora
2022. október 10. 18:39
Németország elárulásának mértékét láthatjuk ebben a kétségbeesett segélykiáltásban. Hónapok óta azon rágódom, hogyan lehet az, hogy a német nagytőkések látszólag egykedvűen nézik lenullázásukat. Elvileg nekik kellene irányítaniuk a német politikus osztályt, de ebből is látszik, egészen szürreális módon levált a német politikusi kaszt a saját nemzeti tőkéseiről. Elképesztő, hogy a globalista jenki, nagyrészt zsidó mágnások egy Németország méretű/ súlyú országot meg tudtak szerezni, gyakorlatilag üveggyöngyökért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!