„Módszeresen őröljük fel az ellenséget, nem törekszünk gyors előrehaladásra ” – jelentette ki az új orosz főparancsnok

2022. október 19. 06:34

Szergej Szurovikin tábornok szerint ezzel a civil lakosságot is óvják.

2022. október 19. 06:34
null

„Nem törekszünk gyors ütemű előrehaladásra, hanem óvunk minden katonát és módszeresen őröljük fel a támadó ellenséget” – jelentette ki kedden újságíróknak Szergej Szurovikin tábornok, az ukrajnai háborúban részt vevő orosz erők nemrég kinevezett új parancsnoka. Hozzátette: ezzel

nemcsak a saját veszteségek csökkennek, de a civil lakosságot is óvják, feltöltik erőiket és tartalékaikat

és nagy pontosságú fegyverekkel csapást mérnek az ukrán csapatok harckészségét befolyásoló infrastrukturális létesítményekre.    

Herszonnál „nem egyszerű” a helyzet

Ezzel összefüggésben kiemelte a Szu-57-es típusú, ötödik generációs vadászrepülőgép hatékonyságát. Közölte azt is, hogy az ukrajnai orosz hadművelet február 24-i kezdete óta az orosz légierő gépei 34 ezer bevetést hajtottak végre, több mint hétezer rakétát kilőve. Hozzáfűzte, hogy

nagy sikerrel alkalmazták a Kinzsal típusú hiperszonikus rakétát.    

Mint mondta, az ukrán csapatok naponta 600-1000 főt veszítenek. A tábornok mindemellett elismerte, hogy „nem egyszerű” helyzet alakult ki Herszonnál. „Az ellenség célzott csapásokat mér az infrastrukturális létesítményekre és a herszoni lakóházakra. HIMARS-rakétalövedékek rongálták meg az antonovkai hidat és a kahovkai hőerőmű töltését, amelyeken a forgalom leállt” – ismertette. A csapások következtében akadozik az élelmiszer-, ivóvíz- és áramellátás is.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Pavel Golovkin

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2022. október 19. 10:46
Lassú víz partot mos..
Halder
2022. október 19. 09:23
Az itteni oroszbarátok mindig nevetnek az ukrán katona híreken, hogy nevetségesek. nos ezek is azok. DE háború van, mind a két fél túloz. Természetes. orosz mondja:"az ukrán csapatok naponta 600-1000 főt veszítenek." háború óta e közeli számokat mondanak állandóan, de akkor ha ez így lenne lassan élő ember nem maradhatna Ukrajnában. Azonban közben új és új ukrán ellentámadások szorítják vissza most már 1,5 hónapja az oroszt. Herszon kiürítése, főleg mert ez nem hirtelen váratlan támadás érte, hanem bemondott cél volt és két hónapja mennek a harcok érte, nos pont ezért megmagyarázhatatlan lenne ha ezek után nem tudnák ezt sem megvédeni az oroszok.
Ólat a trolloknak
2022. október 19. 08:24
"kahovkai hőerőmű töltését" Vízerőmű, és a gátat..
Láncfűrészes Attasé
2022. október 19. 08:20
De sikerült? (by CEU-s Kovácszoli) Minktuggyuk, nincsenek szarban, ez nem kudarc, ők így szállnak le a villámháborús bicikliről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!