Biden: Nukleáris armageddon lehetőségével nézünk szembe

2022. október 07. 08:35

Az amerikai elnök szerint erre Kennedy és a kubai rakétaválság óta nem volt példa.

2022. október 07. 08:35
null

A Fehér Ház többször is kijelentette, hogy nem látta jelét annak, hogy Oroszország nukleáris fegyverek bevetésére készülne, még Putyin „nukleáris kardcsörtetésnek” nevezett megszólalásai ellenére sem – olvasható a Portfolio oldalán. A cikk szerint azonban Biden csütörtökön világossá tette, hogy

éberen figyeli Putyint és azt, hogyan reagálhat, „miközben ukrajna hadserege győzelmet arat az orosz megszállókkal szemben”.

„A kubai rakétaválság óta először fordul elő, hogy közvetlen fenyegetést kapunk a nukleáris fegyverek bevetésére, ha a dolgok valóban azon az úton haladnak tovább, amelyen eddig” – mondta Biden New Yorkban demokrata adományozóknak. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke hozzátette:

Az 1962-es kubai rakétaválságban a John F. Kennedy elnök vezette Egyesült Államok és a Nyikita Hruscsov vezette Szovjetunió közel került a nukleáris fegyverek bevetéséhez a Kubában lévő szovjet rakéták miatt.

„Putyin nem viccel, amikor taktikai atomfegyverek, biológiai vagy vegyi fegyverek lehetséges bevetéséről beszél, mert a hadserege jelentősen alulteljesít. Nem hiszem, hogy létezik olyan, hogy könnyedén be lehet vetni egy taktikai nukleáris fegyvert, és a végén nem jön el az Armageddon” – vélekedett az amerikai elnök.

„Próbálunk Putyinnak kiutat találni”

Biden elmondta, hogy ő és amerikai tisztviselők keresik a diplomáciai kiutat. „Próbálunk Putyinnak kiutat találni, hogy olyan helyzetbe kerüljön, amely nem jár jelentős arcvesztéssel, és a hatalmának elvesztésével Oroszországban” – avatta be a jelenlévőket Biden.

Biden James Murdoch üzletember New York-i otthonában beszélt, Rupert Murdoch konzervatív médiamogul fiához fordulva, hogy megpróbálja növelni pártja esélyeit a november 8-i kongresszusi választásokon. A Murdoch otthonában tartott rendezvényt a Demokrata Szenátusi Kampánybizottság érdekében ejtették meg, amely a demokraták szenátorjelöltjeit támogatja.

Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

 

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Swift Nimblefoot
2022. október 08. 18:24
„Putyin nem viccel, amikor taktikai atomfegyverek, biológiai vagy vegyi fegyverek lehetséges bevetéséről beszél, mert a hadserege jelentősen alulteljesít. Nem hiszem, hogy létezik olyan, hogy könnyedén be lehet vetni egy taktikai nukleáris fegyvert, és a végén nem jön el az Armageddon” -Hé, szenilis vénember, Putyin SOSE beszélt semmi ilyesmiről. A nukleáris meg biológiai szó ki se jött a száján és én elolvastam a teljes szeptember 30adikai beszédet. Annyit mondott hogy ha az elcsatolt területeket megtámadják akkor viszontválasz lesz. Ez nem jelent atomot. Lehet "csak" megy egy hiperszonikus rakéta a Kijevi parlamentbe vagy Zelenszkij lakására. A bátor amerikaiak így szokták drónokkal "likvidálni" az arab és egyéb politikusokat akik nekik nem tetszenek, emlékszel?
Swift Nimblefoot
2022. október 08. 18:19
Tekintve hogy egyedül ők fenyegetnek azzal, talán nem kéne ezt mondania Bidennek...
miszlik
2022. október 08. 06:41
...és annyi elvesztett háború és az országotok szétdarabolása után,ismét rossz oldalra álltok, szerencsétlen,putyinista magyarok..
Nasi12
2022. október 07. 18:21
Putyin is próbált kiutat találni Európa számára. Elzárta a csapot. Le lehetne másolni. Elzárni az ukrán csapotokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!