A Gazprom újraindítja Ausztrián keresztül az olaszországi gázszállítást

2022. október 05. 11:15

Sikerült rendezni az osztrák hálózatüzemeltetővel a kapacitásfoglalásokat.

2022. október 05. 11:15
null

Újraindítja a Gazprom a gázszállítást Olaszországba Ausztrián keresztül, miután sikerült rendezni az osztrák hálózatüzemeltetővel a kapacitásfoglalásokat, ami miatt a hét végén le kellet állítani a szállítást.

Az osztrák üzemeltető beleegyezett, hogy megerősítse az LLC Gazprom Export szállítási foglalásait (nomináció), ami lehetővé teszi az Ausztrián keresztül történő orosz gázszállítások újraindítását

– közölte a Gazprom az olasz média szerint. 

Ausztrián keresztül gáztranzitot korábban azért állították le, mert az osztrák hálózatüzemeltető nem erősítette meg a Gazprom tervezett szállítási tételeire vonatkozó kapacitás-foglalásokat, az úgynevezett nominálásokat. Az olasz média szerint az orosz gáz jelenleg az olasz import mintegy 10 százalékát adja, szemben a korábbi 40 százalékkal.

(MTI)

Nyitókép: Alexander Galperin / Sputnik / AFP 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Qvasimodo
2022. október 05. 14:54
Az osztrák üzemeltető beleegyezett, hogy megerősítse az LLC Gazprom Export szállítási foglalásait (nomináció)- Nem állt le a szállítás, Szlovákián keresztül napi 20 millió ment egész hétvégén Baumgartenen kersztül az Olaszoknak. A nomináció rendszerében volt hiba, amit a sajtó felfújt. A szezációhajhászás, ferdítések igazi példájának lehettünk tanúi. A nominációt a szállító kötelessége előre jelezni. Ebben az igényeket figyelembe véve hibézott az orosz és az osztrák fél is.
masikhozzaszolo
2022. október 05. 14:27
Ez a habzása a gáznak az olaszok felé nyilván, Melóni Zelenszkijes telefonjai miatt vannak.
kunfia
2022. október 05. 13:35
ORBÁN ma megszavazta a 8.uniós embargós csomagot is,Oroszország ellen! Ti emlékeztek,előzetesen megkérdezett róla titeket?
Pathfinder76
2022. október 05. 13:19
Beépítették az ukrán vért eltávolító berendezést a gázrendszerbe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!