Ferenc pápa a háború kitörése óta először szólította meg Putyint

2022. október 02. 15:37

„Vessen véget az erőszak és halál örvényének” – kérlelte az orosz elnököt a katolikus egyházfő.

2022. október 02. 15:37
null

Ferenc pápa a háború kezdete óta először felszólította Putyint, hogy hagyja abba a háborút, az ukrán elnököt pedig arra kérte, hogy legyen nyitott a tárgyalásokra – írja a Reuters. 

Mélységesen elítélem az elmúlt napokban kialakult súlyos helyzetet, a nemzetközi jog elveivel ellentétes lépéseket, amelyek növelik a nukleáris háború kockázatát. Ez világszerte katasztrofális következményekkel járhat”

– mondta a vasárnapi Szent Péter téri beszédében.

A katolikus egyházfő egyúttal elítélte a négy ukrán megye – Herszon, Donyeck, Luhanszk és Zaporizzsja – Oroszországhoz csatolását. Arra kérte Putyint, gondoljon a saját népére, ha netalántán eszkalálódnak az események. 

Nyitókép: Laurent Emmanuel / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aldasban es hitben elve
2022. október 03. 12:56
Bár mint ún. agresszor, a Nyugat és az EU-vezetés legalábbis vetekszik a háborút kezdeményező bűnösségével (túl is tesz rajta, mert utóbbiak 550 milliót csinálnak ki), a pápa részéről már várható volt a Putyin felé leadott mondandó. Az azonban nem érthető, miért nem szólítja fel a béke szem előtt tartására azt a gennyes állatot, aki Amerikában kifundálta ezt a háborút, akinek a legtöbb érdeke fűződik ehhez a mocskos, másokkal elvégeztetett munkához, és miért nem figyelmezteti Amerika aktuális rabszolgáit az európai nyugaton, azokat, akik hitler, sztálin és egyéb tömeggyilkos csirkefogók utódaiként tudatosan, tervszerűen és módszeresen írtják a békés nemzeteket (XXI. századi sajátosságként saját nemzeteiket is).
foldizs
2022. október 02. 22:01
A politikai keresztények majd megmondják a pápának, merre van az arra :D :D :D
Csigorin
2022. október 02. 20:52
eltevesztette a cimzettet
ertönszena
2022. október 02. 20:17
A Szentatya nem tudja, hogy nem Zelenszkijhez kellene szólnia, hanem a gazdáihoz? Amíg a Szentatya hülyére veszi a híveket, addig mi is hülyére vesszük a Szentatyát. Sajnálom. Ez van. Ne nézzük egymást hülyének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!