Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Elutasította a szlovák parlament az LMBT-jogokat erősítő javaslatot

2022. október 20. 09:49

„Meglepő, hogy két fiatal halála után sem képesek sem a politikusok, sem a társadalom átlépni a saját árnyékán” – nyilatkozta egy liberális képviselő.

2022. október 20. 09:49
null

Elutasította szerdán a szlovák parlament az ellenzék által benyújtott, az LMBT-jogok megerősítését célzó javaslatot.

A Szabadság és Szolidaritás (SaS) liberális párt nyújtott be javaslatot a parlamentnek az LMBT-jogok megerősítésének érdekében, miután múlt héten egy 19 éves fiatal agyonlőtt két férfit, valamint súlyosan megsebesített egy nőt egy pozsonyi melegbár előtt. A javaslatot azonban 130 képviselőből csak 50 támogatta.    

A benyújtott javaslat értelmében azonosneműek a jegyző előtti nyilatkozattal hivatalos kapcsolatot létesíthettek volna, lehetővé vált volna számukra a közös ingatlanszerzést, az egymás utáni öröklés, hozzáférhettek volna egymás egészségügyi adataihoz, és élettársuk halála után özvegyi nyugdíjban részesülhettek volna. 

„Ez a módosítás nem ártana senkinek, csak segítene. Meglepő, hogy két fiatal halála után sem képesek sem a politikusok, sem a társadalom átlépni a saját árnyékán.

Sajnáljuk, hogy ilyen emberekből áll a parlamentünk” 

– nyilatkozta Jana Bittó Cigániková, az SaS egyik tagja. A kormánykoalíció egyes tagjai azt mondták, hogy saját javaslatot fogalmaznak meg majd ebben a kérdésben. Csehországgal ellentétben Szlovákiában azonos neműek nem léphetnek egymással bejegyzett élettársi kapcsolatra.

 

Szlovák rendőrség: A pozsonyi melegbár elleni merénylet elkövetője eredetileg a kormányfőt akarta meggyilkolni

A pozsonyi melegbárnál történt merénylet elkövetője eredetileg Eduard Heger szlovák kormányfőt akarta meggyilkolni - közölte Stefan Hamran szlovák rendőrfőnök. Hamran kedd este a TV Joj helyi televízió műsorában arról beszélt, hogy a 19 éves fegyveres elkövető október 12-én többször is megközelítette a miniszterelnök magánlakását.

 

(MTI)

Fotó: SAMUEL KUBANI / AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2022. október 22. 07:26
Itt a buzik imádója a soros-3,14csa és az SAS nevű szélsőségesen liberális párt. Szerencsére a parlament többsége nem támogatja a buzulást! Amikor egy héttel a buzik gyilkossága előtt 5 egyetemista fiatalt gázolt halálra egy részeg, magas beosztású rohadék (heger miniszterelnök közeli haverja!), akkor nem volt többezres tüntetés és siró nyilatkozat sem a soros-3,14csa részéről! Soros véres mancsa itt erősen jelen van a lopott országban!
syphax
2022. október 20. 17:27
"...Szlovákiában azonos neműek nem léphetnek egymással bejegyzett élettársi kapcsolatra." NÁTTTYON HELLYES TOTOCSKÁK! NÁTTYON KORREKTOVÁ! ANO..ANO NYEVJEM TAKIII..POVEDALA DOBRE....POZOR POZOR.
abdullaji
2022. október 20. 12:52
nacik
khomeini
2022. október 20. 12:31
a szlovákok sokkal vallásosabbak, mint a magyarok, nem is értem, hogy gondolhatták, hogy etz simán át fog menni náluk... az meg mindennek az alja, hogy ezt a szavazást összemosság a két buzi meggyilkolásával a buzibár előtt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!