Szlovák rendőrség: A pozsonyi melegbár elleni merénylet elkövetője eredetileg a kormányfőt akarta meggyilkolni

2022. október 19. 20:08

A rendőrség kezdetben gyűlölet-bűncselekményként kezelte az esetet, hétfőtől azonban már terrorcselekménynek tekinti a kettős gyilkosságot és gyilkossági kísérletet.

2022. október 19. 20:08
null

A pozsonyi melegbárnál történt merénylet elkövetője eredetileg Eduard Heger szlovák kormányfőt akarta meggyilkolni – közölte Stefan Hamran szlovák rendőrfőnök.

Hamran kedd este a TV Joj helyi televízió műsorában arról beszélt, hogy a 19 éves fegyveres elkövető október 12-én többször is megközelítette a miniszterelnök magánlakását. Mivel a konzervatív politikus nem volt otthon, ezért a férfi a városközpontban található melegbárhoz ment, amely már szintén hosszabb ideje lehetséges célpontjai között szerepelt.   

 A 19 éves támadó múlt szerdán agyonlőtt egy 26 és egy 23 éves férfit a Teplaren nevű melegbár előtt, és súlyosan megsebesített egy 28 éves nőt, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrség csütörtökön holtan találta a feltételezett gyilkost, aki feltételezhetően öngyilkos lett. 

A támadó a gyilkosságok előtt közzétette az interneten, hogy mire készül.

A Twitteren és egy másik csatornán gyűlölködő üzeneteket tett közzé szexuális kisebbségekkel kapcsolatban, illetve közölt egy homofób és neonáci hangvételű „kiáltványszerűséget” is, amelyben az LMBTI-közösség tagjaival és zsidókkal szembeni erőszakra buzdított – írta akkor a Sme.sk hírportál.    

A rendőrség kezdetben gyűlölet-bűncselekményként kezelte az esetet, hétfőtől azonban már terrorcselekménynek tekinti a kettős gyilkosságot és gyilkossági kísérletet.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2022. október 20. 08:32
Heger vagy buzik, darab- darab.
Abiondi
2022. október 20. 08:30
Még a végén mozgalmat indít ez a szlovák gyerek. Na, akkor lesz bajban az LMBTQ... közösség!
fatman
2022. október 19. 23:28
Buzikat ölnek Szlovákiában, erre mit lép az EP, EB? 7-es cikkely? Jogállamiság? Valami???
lendvaiildiko
2022. október 19. 22:10
Nem tudtam, hogy tót atyafiaink ennyere haladárok, Heger a bárba jár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!