Új amerikai nagykövet: Magyarországnak egyértelműen támogatnia kell Ukrajnát

2022. október 01. 14:53

David Pressman úgy véli, ha Putyin abbahagyja a harcot, akkor véget ér a háború, de ha Kijev teszi le a fegyvert, akkor megszűnik Ukrajna.

2022. október 01. 14:53
null

Még ha nehéz is, Magyarországnak az Egyesült Államokkal együtt kell elítélnie Putyin elnök háborúját, és egyértelműen támogatnia kell Ukrajnát – erről a Budapestre delegált új amerikai nagykövet beszélt első ünnepi fogadásán. 

David Pressman elmondta:

A nagykövet szerint nehéz idők jönnek, de Washington kész segíteni a magyarokat akkor is, amikor a rezsidíjak az elviselhetetlenségig nőnek és amikor a gyűlöletkeltés próbára teszi a demokráciát.

„Az üzenetünk a magyaroknak egyszerű és tiszta: mi veletek együtt szeretnénk megoldani ezeket a problémákat. Az Egyesült Államok a barátotok már 100 éve és az is marad örökre. Partnerek vagyunk a kereskedelem, a kultúra, a tudomány, a technológia és a hadügy területén. Mégsem lehetünk önelégültek.

Hiszen csak így nézhetünk szembe sikerrel a modern idők kihívásaival. A történelem túl sokszor megmutatta már, hogy mi történik, ha nem tudunk ellenállni az elnyomó és bomlasztó erőknek. Együtt kell ellentámadásba lendülnünk” – fogalmazott a nagykövet. 

Arra is kitért, hogy a bankettre direkt a közélet legkülönbözőbb szereplőit hívták meg. Tudósokat, ellenzéki politikusokat és a civil szféra kiemelkedő alakjait. A nagykövet ugyanis bízik abban, hogy megbízatása alatt mindenkivel szót ért majd. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 276 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Booboo
2022. október 02. 19:48
Zavarjátok haza...
Kamcsatka5
2022. október 02. 17:22
Mi a kurva anyádért kéne, hogy támogassuk? Mivel te mint avatott belga ezt kitaláltad?
petike21
2022. október 02. 14:12
Már kurva hosszú ideje itt eszi a fene a nagykövet urat. Ideje távozni.
Bendzsó Boy
2022. október 02. 11:35
A melltartós,kombinés gauleiter kiadta a parancsot hogy szeressük Ukrajnát! Ez idáig csak egy film cím utasított, hogy Szeressük Ódor Emilliát,de azt sem szerettem! A szabad emberek nem szeretik ha idegenek utasítgatják őket,az USA meg ezt teszi a világ minden táján!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!