Eutanáziát hajtottak végre egy lelki fájdalmaktól szenvedő 23 éves nőn Belgiumban

2022. október 07. 08:46

Hat évvel ezelőtt Shanti De Corte túlélt egy brüsszeli terrortámadást.

2022. október 07. 08:46
null

Az rtbf.be belga lap portálján azt írják: 2016. március 22-én Shanti De Corte a Brüsszel-National repülőtér indulási csarnokában tartózkodott amikor a terroristák robbantottak, Shanti De Corte csak néhány méterre volt tőlük. A fiatal flamand lány traumatizáltan jött ki a támadásból, ahogy azt a diákokat gondozó iskolapszichológus is megerősítette:

A bizottság szerint a törvényeket tiszteletben tartották

A fiatal nő állapotán azonban nem segített az intézményben eltöltött idő és megszüntethetetlen lelki fájdalmakra hivatkozva elkezdett beadni kérvényeket eutanáziára. Ezeket folyamatosan elutasították, azonban

idén áprilisban végül két pszichiáter igent mondott az eutanáziára, amit május 7-én végre is hajtottak.

Az illetékes bizottság azt állította, hogy a törvényeket tiszteletben tartották, és a fiatal nő valóban olyan elviselhetetlen lelki fájdalmakkal küzdött, hogy a kérésre igent kellett mondani. Több forrás szerint is az antwerpeni ügyészség vizsgálatot indított az ügyben, ezt viszont utóbbi részéről nem erősítették meg.

A kép illusztráció. Fotó: DIGICOMPHOTO / SCIENCE PHOTO LIBRA / FCA / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
borvssoias
2022. október 07. 14:17
Amikor egy darwin-díjas, életre nem való balfasz találkozik lelketlen, perverzül gyilkolni akaró "orvosokkal". Ezekkel is csak a világ több...
roughneck
2022. október 07. 13:11
Egy normalis ferfi partner rendezhette volna a dolgot... Ja, hogy nem volt...
kaffogó hebrencs
2022. október 07. 12:57
A következő lépés: a leleki fájdalmaktól gyötört emberek kötelező eutanáziája.
Szívemből magyar
2022. október 07. 12:29
Az ilyen helyzetekben nem kéne ehhez hozzájárulnia az államnak, viszont vannak tényleg menthetetlen helyzetek amikor megnyugtató, ha van lehetőség az értelmetlen szenvedéstől való megszabadulásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!