BBC: Ukrajna szerint tömegsírokat találtak a visszafoglalt Limanban

2022. október 08. 22:01

Az egyik helyen mintegy 200 egyéni sír volt, amelyekben civil holttestek voltak – számol be a brit hírügynökség.

2022. október 08. 22:01
null

Ukrajna szerint két tömegsírt találtak a nemrég visszafoglalt keleti Liman városában, miután az oroszok visszavonultak – számol be a BBC. A donyecki régió ukrán kormányzója, Pavlo Kirilenko szerint az egyik temetkezési helyen mintegy 200 egyéni sír volt, amelyekben civil holttestek voltak. Nem tudni, a másik hely hány holttestet tartalmaz, de szerinte katonák és civilek egyaránt lehetnek benne. Az elhunytak halálának idejét és okát még nem sikerült megállapítani, a BBC hozzátette, hogy nem tudta függetlenül ellenőrizni az állításokat.

Kirilenko a Telegramon azt írta, a tisztviselők mindkét tömegsír vizsgálatát megkezdték. Egyúttal arra kérte az embereket, hogy ne találgassanak a részletekkel kapcsolatban, amíg a vizsgálat be nem fejeződik.

Nyitókép: Sírokat tárnak fel az orosz hadseregtől az előző napokban visszafoglalt kelet-ukrajnai Liman közelében 2022. október 7-én. A több mint ötven, részben jelöletlen sírból azonosítás céljából kiemelik az emberi maradványokat.MTI/EPA/Jevhen Honcsarenko

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2022. október 09. 17:35
18+ "A videó feliratában valamiféle megtorlással fenyeget, és utal arra, hogy a videón az „orosz megszállók” áldozatainak holttestei láthatók, de a halottakon látható kabátok arra utalnak, hogy ezek a szörnyű felvételek a közelmúltban készültek. https://t.me/rusvesnasu/22648 A tény az, hogy Kupjanszkot és Izyumot a szövetséges erők elhagyták szeptember első tíz napjában, szeptember 10-én, Izyum elhagyását a DPR hadserege hivatalosan is megerősítette. A szeptember pedig ezeken a részeken szinte nyári hónap: a harkovi régió déli részén és az egykori donyecki régió északi részén szeptemberben az időjárás lehetővé teszi, hogy rövid ujjú ruhákat viseljen. Azok az évek, amikor a naptár szerint jön az őszi hideg, inkább kivétel, mint szabály. Az a tény, hogy a videót a harkovi erdőben forgatták (amelyben Kupyansk és Izyum is szerepel), a homokos talajra, szinte tiszta homokra nézve vitatható, amelyben lyukat ástak. Szvjatogorszk és Izyum közelében fenyőfák állnak a homokon. Az ukrán náci most az ukrán fegyveresek atrocitásairól készült felvételeket a szövetséges erők tetteiként próbálja átadni, de a szövetséges erők iskolai tankönyveket és rengeteg humanitárius segélyt hagytak maguk után. De Kijev felől nem egyszer-kétszer hangzott el a fenyegetés, hogy mindenkit levernek, aki csak az orosz hadsereg irányába nézett." (...) "Felhívjuk figyelmét, hogy a videót Zhorin csatornáján 13.24-kor tették közzé, a feliratot 14.12-kor szerkesztették, és a videó metaadatai azt jelzik, hogy ma, október 9-én 13.24-kor forgatták. A fehér inges férfi jellegzetes fejrándulása azt jelzi, hogy a RM még nem lépett be, ezeket az embereket nemrég ölték meg, az izmok még mindig nem merevek." https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/31777
nempolitizálok
2022. október 09. 16:38
Ahol harc van, ott tömegsirok is vannak. Márpedig arrafelé jókora harcok voltak és lesznek is, mert az oroszok vissza akarják foglalni.
retsag
2022. október 09. 13:10
Ugyanitt csúcskategóriás amerikai rakétarendszer méltányos áron eladó.
Phm045
2022. október 09. 10:17
Lassan már importálni kel az ukrikoknak elhunytakat............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!