Vizsgálat indult a korábbi NATO-főtitkár ellen

2022. október 20. 13:43

Csődbe juttatott egy bankot a vád szerint.

2022. október 20. 13:43
null

Anders Fogh Rasmussen volt NATO-főtitkár ellen nyomozást indított a rendőrség a lett PNB Banka csődbe jutásában játszott szerepe miatt – jelentette szerdán a Börsen című dán lap. A lett hatóságok szerint Rasmussen, aki a PNB független irányítócsoportjának elnökhelyettese volt, és más korábbi vezetők ellen a bank korábbi irányítása miatt indult vizsgálat.

A csődgondnok szerint a vádlott csoport felelőtlenül járt el, amikor nagy összegű ügyleteket fogadott el biztosíték nélkül, aminek következtében mintegy 140 millió eurónyi „rés” keletkezett a bank eszközeiben.

A hatóságok nem kommentálták részletesebben az ügyet, mivel a vizsgálat még folyamatban van

– jelentette a tőzsde.

Az ügyet nemrég Dániában elutasították, amikor a bank dán ügyvédje sikertelenül próbálta az ország legfelsőbb bírósága elé vinni.

Rasmussen 2001 és 2009 között Dánia miniszterelnöke volt, mielőtt a transzatlanti katonai szervezetet vezette. Megalapította a Rasmussen Global tanácsadó céget, és Andrij Jermakkal, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik főtanácsadójával együtt társelnöke az Ukrajnának nyújtott nemzetközi biztonsági garanciákkal foglalkozó csoportnak.

A Rasmussen szóvivője nem kívánt nyilatkozni.

Nyitókép: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
O5-1-A
2022. október 20. 19:48
Gondolom olyat mondott amely nem tetszett a Nyugatnak
Alaric
2022. október 20. 19:21
Inkább lopjon, mint gyilkoljon.
fatman
2022. október 20. 14:56
Ócska korrupt bagázs az egész... és ők pofáznak... Mocskok
Szabó Tamás
2022. október 20. 14:34
Biztos, ami biztos. Amivel eddig zsarolták, talán már nem tűnt elég biztosnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!