Zelenszkij szerint az oroszok háborús bűnöket követnek el

2022. szeptember 16. 22:30

Az ukrán elnök azt is kifejtette, hogy nem látja a háború mielőbbi befejezését.

2022. szeptember 16. 22:30
null

Volodimir Zelenszkij interjút adott a Reuters hírügynökségnek. Az ukrán elnök az interjú elején megvádolta Oroszországot azzal, hogy háborús bűnöket követ el Ukrajna északkeleti részén, viszont kifejtette azt is, hogy

túl korai lenne azt mondani, hogy a háborúban fordult a kocka, annak ellenére, hogy erői ebben a hónapban gyors területi nyereséget értek el.

Az ukrán vezető a Reutersnek adott interjúban azt is elmondta, hogy az Oroszországgal vívott, immár hetedik hónapja tartó háború kimenetele attól függ, hogy országa milyen gyorsan kap-e külföldi fegyvereket. Az északkeleti, újonnan felszabadított területeken kialakult helyzetet „a Kijev melletti Buka utáni véres szappanoperához” hasonlította, ahol az orosz erőket a háború első szakaszában számos háborús bűncselekmény elkövetésével vádolta. Moszkva tagadta a vádakat.

„A mai napig 450 halott van eltemetve (az északkeleti Harkiv régióban). De vannak mások is, sok ember külön temetése. Megkínzott emberek. Egész családok bizonyos területeken” – mondta Zelenszkij.

Arra a kérdésre, hogy van-e bizonyíték háborús bűnökre, azt mondta: „Mindezek ott vannak... Vannak bizonyítékok, és értékelések folynak, ukrán és nemzetközi, és ez nagyon fontos számunkra, hogy a világ felismerje ezt”.

A Kreml nem reagálta Zelenszkij újabb állításait kommentáló megkeresésre.

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nekoashi
2022. szeptember 17. 13:14
A fidessnyik-bolsevikok, ha éltek volna '56-ban, csókkal meg kenyérrel köszöntötték volna a szovjet katonákat..... Csak úgy mondom, hogy a hivatalos orosz történelem szerint '56-ban csak a testvéri magyar elvtársaknak jöttek segíteni, hogy leverjék a fasiszta-hortysta bűnöző hordákat.....
nekoashi
2022. szeptember 17. 09:02
Ha pedig nem állnak ellen, boldogok lehetnek a nagy Szovjetunióban... Hű de sötét vagy ... Ja nem, büdös kommunista, aki visszavágyodik abba az áporodott szagú világba.....
madar299
2022. szeptember 17. 08:18
Úgy látom a surranó , a gyakorló , a rohamsisak , a kézi fegyver is mind amcsi , +még a többi teljes haditechnika is , ha győznek akkor ki vagy kik és mivel fizetik ki ennek az árát , mert mint tudjuk a földön nincs ingyen ebéd , egyszer majd még kérünk ezért Önöktől valamit ! A győzelemre rámegy a gatyájuk, egy évezredre gyarmati sorban, cselédek lesznek a saját hazájukban.
kaffogó hebrencs
2022. szeptember 17. 08:04
Micsoda? Az oroszok mégsem omlanak össze vasárnapra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!