Putyin rendkívüli „történelemórájával" indította el az orosz tanévet

2022. szeptember 02. 08:04

Az egyórás kérdezz-felelek során Putyin elmondta, hogy megdöbbenve tapasztalta, hogy a kelet-ukrajnai gyerekek nem tudják, hogy országuk Oroszországgal együtt a Szovjetunió része volt.

2022. szeptember 02. 08:04
null

Vlagyimir Putyin egy rendhagyó egy órás kérdezz-felelekkel indította el az orosz tanévet. A beszélgetés hivatalos címe „Beszélgetés a fontos dolgokról" volt, ám a lényege az orosz történelem volt.

Az egyórás kérdezz-felelek órán Putyin elmondta, megdöbbenve tapasztalta, hogy a kelet-ukrajnai gyerekek nem tudják, hogy országuk Oroszországgal együtt a Szovjetunió része volt.

Erre reagálva leszögezte, hogy a tankönyvi leckék kijavítása létfontosságú feladat.

Tetézve a dolgokat, Szergej Szergejevics Kravcov orosz oktatási miniszter elmondta a beszélgetés során az orosz elnöknek, hogy az oroszok által megszállt Donbászban élő gyerekek „nem tudják, hogy létezik a Krímbe vezető híd, és azt sem tudták, hogy Ukrajna és Oroszország egy egységes ország része volt".

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Gavril Grigorov

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stug
2022. szeptember 02. 13:59
Oroszország himnusza (Alekszandr Vasziljevics Alekszandrov – Szergej Vlagyimirovics Mihalkov) Oroszország a mi szent államunk, Oroszország a mi szeretett országunk. Erős akarat, hatalmas dicsőség a tiéd, örök időkre. Refrén: Légy dicső, szabad hazánk, Testvéri népek hatalmas szövetsége, Elődök adta népi bölcsesség! Légy dicső, ország! Mi büszkék vagyunk rád! A déli tengerektől a sarkvidékig Terültek el erdeink és mezőink. Egyedüli vagy a világon! Egyedül te vagy ilyen, Isten védte szülőföld! Refrén. Tágas terület a vágynak és az életnek Nyitnak nekünk az eljövendő évek. Erőt ad nekünk a hazához való hűség, Így volt, így van és így lesz mindig!
stug
2022. szeptember 02. 13:57
Szövetségbe forrt szabad köztársaságok, A nagy Oroszország kovácsolta frigy, A szovjet hatalma és egysége éljen, Sok nép így akarta s megalkotta így. Szálljon szabad hazánk, Dicsőség fénye rád, Népek barátságát vívtad Te ki! Lenini párt vezet. Láng, mely a népeket Kommunizmus győztes útján viszi.
csulak
2022. szeptember 02. 11:10
igy van ez mindenhol, ahol a tortenelmet hamisitjak, marpedig ukrajnaban mar regota ez tortenik
Armageddon
2022. szeptember 02. 10:49
Semmi extra. Ausztria hadászatilag nem volt fontos az orosznak. Hegyek, hegyszorosok, szűk völgyek stb. Bécs elfoglalása presztízs okokra vezethető vissza. Így is elérték hogy 10 évig nyugati levegőt szívhattak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!