Atomfegyverekkel felszerelt amerikai nehézbombázók érkeztek a Közel-Keletre

2022. szeptember 05. 20:36

Az amerikai légierő közel-keleti főparancsnoka kijelentette: „Az Egyesült Államokat és partnereinket érő fenyegetések nem maradnak válasz nélkül”.

2022. szeptember 05. 20:36
null

Az Egyesült Államok hétfőn közölte, hogy erődemonstrációként két nukleáris fegyverekkel felszerelt B-52-es nehézbombázó repült el a közel-keleti régió felett – számolt be a Bloomberg. 

A bombázók az angliai Fairfordban működő, brit légibázisról szálltak fel, és vasárnap a Földközi-tenger keleti része, az Arab-félsziget és a Vörös-tenger fölött repültek kuvaiti és szaúdi harci gépek kíéretében, mielőtt elhagyták a régiót. Alexus Grynkewich altábornagy, az amerikai légierő közel-keleti főparancsnoka közleményében a gyakorlat kapcsán kijelentette:

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Teherán félkatonai alakulata, a Forradalmi Gárda múlt héten próbált meg elvontatni egy tengeri drónt, majd az iráni haditengerészet pár órára lefoglalt két amerikai drónt a Vörös-tengeren.  A cikkben emlékeztetnek, hogy

Washington korábban is gyakran küldött B-52-es bombázókat a térségbe, amikor az USA és Irán viszonya megromlott.

A legutóbbi ilyen alkalom júniusban volt. 

Nyitókép: Handout / INDONESIAN AIR FORCE / AFP

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2022. szeptember 06. 08:23
Amerika megint a világcsendőr szerepét játsza. Előbb utóbb valaki rádöbbenti majd, megerősödtek azok az államok akik úgy gondolják, hogy ez nem jó.
barnabibambi
2022. szeptember 06. 07:40
Az F117-es kudarc amit egy gatyaszárogató segítségével simán lelőtt egy magyar származású baka....-Szóval ennyit ér az USA és a bomló kapitalizmus ,már a nácikat támogatják mert érzik a vesztüket.
Paskai
2022. szeptember 06. 07:34
A ruszkiktól is undorítóbbak. Mondjuk a főnökeik ugyanazok csak rltérő szerepeket osztottak nekik a Népszínházban.
pitypang1125
2022. szeptember 06. 07:10
Ahamm, akkor ki is használja az atomfegyvereit, fenyegetésre? Le kellett volna szedni őket a picsába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!