Le kellett állítani az egyik zaporizzsjai reaktort az ágyúzás miatt

2022. szeptember 01. 15:37

Aktiválni kellett az atomerőműben a vészhelyzeti védelmet.

2022. szeptember 01. 15:37
null

Az orosz ágyúzás miatt leállították az oroszok által ellenőrzött ukrajnai Zaporizzsja atomerőművi komplexum két működő reaktorának egyikét – közölte csütörtökön az üzemeltető Energoatom.

„Az orosz erők által a zaporizzsjai atomerőmű területén végrehajtott újabb mozsárágyúzás következtében

 – írta az Energoatom a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. A hatos számú blokk még működik, árammal látja el az atomerőművet.

Nyitókép: ED JONES / AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. szeptember 01. 18:42
Meg nem erősített források szerint az atomerőmű felszállt és viszonozta a tüzet.
békalepcse
2022. szeptember 01. 18:21
Most olvasom az alcímet... Ki a fahom írta ezt a cikket, avagy ki hagyta jóvá? "Aktiválni kellett az atomerőműben a vészhelyzeti védelmet." A vészhelyzeti mechanizmust csak kiiktatni lehet, aktiválódik magától is! Bármilyen külső hatás ami a szenzorok érzékelési tartományában van az beindítja a vészleállást. Egy ágyúzás pont ilyen, szejzmikus rengéseket okoz.
Szerencse
2022. szeptember 01. 17:38
Apám szavaival: ha ezt a hülyeséget, amit az ukránok mondanak, a kutya bevenné megveszne tőle.
Zsolt75
2022. szeptember 01. 17:27
Minek mozsárágyúzzák? És még el sem találják olyan közelről rendesen! Irányított robbantással nem megy? Tényleg buták ezek az oroszok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!