Ukrán vezérkar: A „népszavazások” miatt felerősödött a lakosság terrorizálása a megszállt területeken

2022. szeptember 22. 21:50

Jelentettek az ukránok.

2022. szeptember 22. 21:50
null

Az orosz erők a közelgő „népszavazások” miatt fokozták a lakosság terrorizálását és orosz útlevelekkel történő ellátását az általuk megszállt ukrajnai területeken – közölte az ukrán vezérkar csütörtök esti helyzetjelentésében.

„Az ellenség Donyeck megye teljes megszállására, illetve a megszállt területek megtartására és az ukrán védelmi erők műveleteinek megzavarására összpontosítja erőfeszítéseit. Változatlanul csapásokat mérnek a polgári infrastruktúrára és lakóépületekre, ezáltal terrorizálva a polgári lakosságot.

– fogalmazott a vezérkar.

A kijevi katonai vezetés információi szerint az oroszok Herszonban megerősítették az általuk alakított rendészeti szerveket, akiknek tagjai átvizsgálják a házakat, és pszichológiai nyomást gyakorolnak a helyi lakosokra. Herszon megye településein a megszálló hatóságok képviselői a humanitárius segélyek elosztásának ürügyén igyekeznek megszerezni a helyi lakosok személyes adatait. Folytatódik a választási bizottságok megalakítása is.

A luhanszki régióban található Sztarobelszk városában a szakadárok hatóságai megtiltották a helyi lakosoknak, hogy szeptember 23-27. között elhagyják a várost. A rendelkezésre álló információk szerint az oroszok fegyveres csoportokat hoznak létre, hogy azok végigjárják a házakat, és rákényszerítsék az embereket, hogy vegyenek részt a „népszavazáson”.

Az ukrán vezérkar szerint Zaporizzsja megye megszállt területén a helyi lakosoknak pénzjutalmat és ajándék háztartási gépeket ígérnek a személyes adatok megadásáért és az orosz állampolgárság felvételéért.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. szeptember 23. 10:59
Izjumban és Harkov környékén erősödött fel a terrorizálás, már nem menekülhetnek az oroszokhoz az oroszok. Ugyanaz megy, mint Mariupolban, tombolnak az állatok.
nempolitizálok
2022. szeptember 23. 08:56
Egy biztos. orosz nemzetiségű ott nem szavaz ukrajnára. Erről az ukránok gondoskodtak. Mároedig arrafelé mindenki orosz nemzetiségű.
Gordon.
2022. szeptember 23. 07:38
Olvasható, hogy ez a népszavazásnak csúfolt gazemberség úgy fog menni, hogy a szavazókat a "választási tisztviselők" az otthonukban keresik fel, rendőri kísérettel (!!!). Oszt add le titkosan és kényszer nélkül a szavazatodat. Népszavazás orosz módra...
szintetikus
2022. szeptember 23. 07:10
Magyar önkéntes Putyin bérencek nem akarnak jelentkezni a mozgósítás hírére?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!