TASZSZ: Az oroszok már a jövő héten elcsatolhatják a megszállt ukrán megyéket

2022. szeptember 25. 14:14

Csütörtökön az orosz parlament alsó- és felsőháza is napirendre tűzheti a kérdést, pénteken pedig az orosz elnök tarthat beszédet a két ház összevont, rendkívüli ülésén.

2022. szeptember 25. 14:14
null

A moszkvai parlament már csütörtökön napirendre tűzheti a megszállt ukrán területek annektálásáról szóló törvényt – adta hírül a TASZSZ állami hírügynökség. A döntést a négy régióban (Luhanszk, Donyeck, Herszon és Zaporizzsja) lefolytatott népszavazás eredményére hivatkozva szeretnék meghozni. A nemzetközi közösség majdnem egésze törvénytelennek tartja az Oroszország által tartott népszavazást – írja a Reuters. 

Csütörtökön az orosz parlament alsó- és felsőháza is napirendre tűzheti a kérdést, pénteken pedig az orosz elnök tarthat beszédet a két ház összevont, rendkívüli ülésén – írja az Interfax hírügynökség. 

Ha Oroszország valóban bekebelezi ezt a négy régiót, az az egész háborúban fordulatot hozhat, mert az orosz vezetés onnantól kezdve nevezheti honvédő háborúnak az Ukrajna ellen folytatott támadást. 

Nyitókép: MTI/EPA/Állami Duma sajtószolgálata

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. szeptember 25. 21:29
https://www.youtube.com/watch?v=7bb9odO_zF4
pemete jakab
2022. szeptember 25. 19:38
Az orosz politikai narratíva: más népek leigázását honvédő háborúnak keresztelik át. Kérdés: ha egy körtére azt mondom, hogy alma, akkor az valóban alma lesz attól?
balbako_
2022. szeptember 25. 19:23
Ez kit lepett meg?
LancelotDuLac
2022. szeptember 25. 18:58
"TASZSZ: Az oroszok már a jövő héten elcsatolhatják a megszállt ukrán megyéket" - hogy viszik át a határon? xDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!