Egyre halálosabb fegyvereket kapnak az oroszok Amerika ellenségétől (videó)

2022. szeptember 29. 08:52

Feltehetőleg több iráni gyártmányú harci drónt is vásárolt Oroszország, amelyeket már használnak az Ukrajna elleni offenzívákban.

2022. szeptember 29. 08:52
null

Néhány napja jelentette be az ukrán katonai vezérkar, hogy lelőttek Herszon térségében egy iráni gyártmányú Mohadzser-6-os katonai drónt, melyet az orosz haderő kezelt. A Sahed-136-os kamikaze drónok után ez a második iráni dróntípus, melyet az ukrajnai frontvonalakon láthatunk, és jó eséllyel nem az utolsó olyan géptípus, melyet Teherántól vásárolt meg titokban Moszkva a nyár folyamán – írja a portfolio.hu.

Szeptember 23-án jelentette az ukrán katonai vezérkar, hogy Mikolaiv térségében megsemmisítettek egy Mohadzser-6-os csapásmérő drónt. Orosz források szerint a kezelő hibázott, nem az ukrán légvédelem intézkedett. A lezuhant gépről felvétel is készült – ez alapján egyáltalán nem tűnik sérültnek a robotgép, így elképzelhető, hogy az orosz közlés helytálló. 

 

 

A Mohadzser-6-os annyiban biztosan nagy segítség az orosz haderőnek, hogy eddig igencsak minimális csapásmérő drónképességet láthattunk csak a háború során. Az Oryx összegzése szerint Oroszország eddig mindössze 14 darab haditechnikai eszközt semmisített meg saját csapásmérő drónjaival, nemrég pedig az orosz védelmi minisztérium is elismerte, hogy elégedetlenek Oroszország dróngyártó vállalataival.

A hírportál hozzátette: nem csupán az Oroszország által már bizonyítottan használt Sahed-136-osokról és Mohadzser-6-osokról tesznek közzé információkat, hanem két másik gépről is: a Sahed-129-es felderítő / csapásmérő drónról, illetve a Sahed-191-es felderítő / csapásmérő drónról. Jó eséllyel ez azt jelenti, hogy ebből a két dróntípusból szintén bevásárolt az orosz haderő, hamarosan pedig ezek a robotgépek is megjelenhetnek az ukrajnai frontvonalon. 

Nyitókép: Twitter

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2022. szeptember 29. 20:36
Az irániak mitől lettek ennyire jók dróntervezésben és gyártásban?
Akitlosz
2022. szeptember 29. 14:00
Ezzel a logikával minden bomba, lőszer is kamikaze. Sok olyan lőszer nincsen, amelyik "túléli" a használatot és többször is kilövik. Újságírói szenzációhajhászás.
Zolotarjov
2022. szeptember 29. 13:48
https://youtu.be/joNYzciJomE
Szekelynegyes
2022. szeptember 29. 13:19
Hol vannak az orosz drónok?? Hol van a beharangozott szuper modern orosz haditechnika? Irántól meg Észak-Koreától kell vásárolni? Kínos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!