A Gazprom Szijjártó Péternek: a Magyarországra irányuló gázszállítás zavartalan, és az is marad

2022. szeptember 30. 17:34

Megkapjuk a szerződés szerint minket illető gázmennyiséget.

2022. szeptember 30. 17:34
null

Szijjártó Péter külgazdasági miniszter Brüsszelben nyilatkozott újságíróknak. A miniszter kifejtette, hogy a Gazprom biztosította Magyarországot afelől, hogy a szállítás zavartalan és az is fog maradni a Török Áramlat vezetéken keresztül. Ahogy fogalmazott:

„Biztosítottak minket arról, hogy

És a felmerült jogi szolgáltatási problémák megoldásán a hollandokkal dolgoznak” – mondta Szijjártó Péter. Ezt követően kitért arra is, hogy rendben zajlik a magyarországi gáztározók feltöltése, folyamatos a szállítás Oroszországból. A jelenleg betárolt földgázmennyiség az éves fogyasztás 46 százalékát fedezi, míg az EU-ban ez mindössze 26 százalék.

Végezetül érintette az Északi Áramlat gázvezetékek elleni támadásokat, támogatásáról biztosította az ügy nemzetközi kivizsgálását, s közös felelősségnek nevezte a szállítási útvonalak biztosítását.

(MTI/Euronews)

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerekperec
2022. október 02. 06:34
A kolostormalac 24/7 pörgeti a hazúgságait, hogy az elfásult, apatikus magyarok milliói ne szálljanak szembe az diktatorikus uralmával - ez a felcsúti disznófejű kitáplált szardarab volt kommunista titkár O1G, lelejmolja a liberális nyugatot és a magyar társadalomnak szánt pénzt a csókosaival zsebre vágja! Itt a probléma! Amikor pénz van kilátásban, akkor az európai egységről és a szolidaritásról hadovál a cinikus főgeci, amikor a közös liberális demokratikus értékekről, az uniós törvények betartásáról, menekültek befogadásáról és más közös feladatokról van szó, akkor Brüsszel ellenség. Szégyen és gyalázat, hogy Magyarország egy tolvaj, hazug, szélhámos húgyszagú falusi suttyó fogságában van, ki sunyi, ördögi ravaszsággal álcázza magát !
masikhozzaszolo
2022. október 01. 18:56
Meloni futhatna egyet reggel Szíjjártóval, akár a Vörös Téren. Egy kis leckét véve. Mit kell mondani, hogy jöjjön a gáz.
Rocktoberi
2022. október 01. 10:09
Addig amíg a Déli Áramlatot is fel nem robbantják az amerikaiak.
furunkulus13
2022. október 01. 08:54
Peti egy oltári balfasz. A mai helyzetben még ha kapott is az oroszoktól némi biztatást, erről hallgatni kéne, mint a sír!! Ez a kérkedő hülyeség szinte orditva invitálja a reakciót, ha ilyen jó nektek, majd gondoskodunk róla, hogy ne legyen igy!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!