Robert Fico: Nevetnem kell, ha valaki azt állítja, hogy Magyarország nem jogállam

2022. szeptember 23. 17:40

Határozottan kiállt Magyarország mellett a volt szlovák kormányfő.

2022. szeptember 23. 17:40
null

Robert Fico interjút adott a HírTV-nek, amelyben többek között megvédte hazánkat az európai támadásoktól. A volt szlovák kormányfő kifejtette, hogy „én soha nem avatkoztam más ország belső ügyeibe, de úgy vélem, hogy a javaslat, miszerint Magyarországtól vonják meg a 7,5 milliárd eurós összegű európai uniós támogatást, nem annak a büntetése, hogy a magyar kormány vagy parlament valamilyen törvényeket vagy határozatokat fogad el”.

Hozzátette, hogy „én úgy vélem, hogy ezt büntetés azért rótták ki, mert Orbán Viktor és a magyar kormány nagyon meggyőzően áll ki az elképzelései mellett, például az ukrán háborút illetően, de ezek az álláspontok nem állak összhangban a tagállamok álláspontjával”.

Összehasonlította Szlovákiát Magyarországgal

Robert Fico leszögezte, hogy veszélyesnek érzi az Európai Bizottság határozatát, javaslatát. 

hiszen mi is történik akkor Szlovákiában: Szlovákiában a börtönökben halnak meg bizonyos személyek, Szlovákiában tanúi lehetünk annak, hogy az Igazságügyi Minisztériumnak bocsánatot kell kérnie azoktól az emberektől, akiket jogtalanul ítéltek el. Olyan nyomozóink vannak, akiket szörnyű dolgokkal vádolnak.”

A teljes interjút szombaton 23 órától lehet majd megtekinteni a HírTV-n, a Globál című műsorban.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2022. szeptember 25. 00:07
Ezt, hogy bevédte, nem rakom. Ilyen gyök nincs még Kazincbahszikán se. Libcsizmus ez, jó germagyarosan megmondva.
1000bocs
2022. szeptember 24. 14:27
Kedves Mandi szerkesztő? Mi a baj a megvédte szavunkkal? Értem hogy ma mindent újraértelmez és átnevez a szélbal, de azt hittem korábban a Mandi bizonyos értékek mentén, értékeket védve működik. Mi a baj azzal, ha valaki igényes és nem az igénytelen szlenget használja? Mi a baj megvédte, vagy védelmébe vette szavunkkal? Mit jelent a BEVÉDTE?
Lajoss
2022. szeptember 24. 12:28
Bolond lyukból bolond szél fúj..
ericco
2022. szeptember 24. 12:15
A nagy magyargyulolo Fico, akinek a kormanya betiltotta a magyar himnusz enekleset a DAC meccseken, aki meghurcolta Malina Hedviget, aki betiltotta a kettosallampolgarsagot, stb. most hirtelen a fideszesek baratja lett, mert o is a Putyin vezette illiberalis internacionale tagja? Erdekes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!