Puzsér: Orbán formálta át a magyar társadalom jelentős részét oroszpártivá

2022. szeptember 05. 09:42

A Nyugat iránti ingerültség, gyűlölet, undor olyan mértékű lett, hogy felülír mindent, ami a magyar történelemben történt – fogalmazott a publicista.

2022. szeptember 05. 09:42
null

„A szabadságharc – amit Orbán Viktor és rendszere folytat a Nyugattal szemben – teszi élményszerűvé, hogy a Magyarországon uralkodó hatalom el akarja kvázi csatolni Magyarországot a nyugattól”vélekedett a Spirit FM Harcosok Klubja Gavra Gáborral című műsor szezonnyitó adásában Puzsér Róbert, aki szerint ez nem azt jelenti, hogy Orbán Viktor lemondana az uniós pénzekről, hanem a nyugatos identitás, értékek felmondása van napirenden.

„Magyarország már eldöntötte”

A publicista úgy véli, Magyarország eldöntötte már, hogy merre tart: „ha a kormánypárti sajtóban elolvas az ember bármit, akkor a keleti erős kéz óhajtása és a nyugati romlott dekadens, önmagával meghasonlott, hanyatló nyugati szellemnek az elutasítása fejeződik ki”. Meglátása szerint

Keleti orientácó

Puzsér Róbert úgy véli, hogy Orbán Viktor formálta át a magyar társadalom jelentős részét oroszpártivá, de ennek az alapjai megvoltak a magyar történelemben, a magyar társadalomban. Szerinte két biztos pillére van a keleti orientációnak: az egyik a Kádár-rendszer gulyáskommunizmusa, a másik a trianoni békeszerződés.

A magyarok mára egy olyan lelkiállapotba kerültek, hogy a trianoni rendezés nyomán, annak az igazságtalanságnak a nyomán, a szándékos országrontás nyomán elveszejtették az identitásukat – jelentette ki.

A Nyugat iránti ingerültség, gyűlölet, undor olyan mértékű lett, hogy felülír mindent, ami a magyar történelemben történt

– fűzte hozzá.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza:

 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gecorbi
2022. szeptember 06. 12:34
Robi, csak az ostoba fidkany birkákat tudta átformálni. Az igaz magyar pontosan tudja, kiknek köszönhetjük az 1849es szabadsagharc megbuktatását, kik voltak, akik 1945ben meggyalázták a magyar nőket, és melyik koszos nép volt, amelyik levert a mi dicső1956os forradalmunkat. Aki ezek után még orosz- nyalonc, az csak egy hazaáruló szarházi
Vasgyari Tibi
2022. szeptember 06. 09:40
A magyar közvélemény oroszellenes volt, de Ukrajna magyarellenessége, illetve bántó arroganciája, magyar iskolák bezárása annak ellenére hogy blokkoltuk ukrajna NATO tagságát, az orosz ukrán háborúban orosz szimpatizánsa- tették az embereket. Erre tett egy lapáttal a donbaszi ukrán politika. A tényeknek inkább, mint Orbánnak volt köszönhető.
Agybeteg Fideszes2
2022. szeptember 06. 02:45
Ez az ordenáré paraszt Puzsér azt sem tudja merre van az előre! Oroszbarát? Inkább mevezném üzleti partnernek a ruszkikat mint barátainknak. Helyesebben az oroszokkal való kapcsolatunk inkább üzleti partnerség,hiszen több mint harminc éve nem tartozunk sem a katonai sem ideológiai érdekszférájukba.A SzovjetUnió megszűntével Oroszországban is hatalmas változások történtek aminek mi semmilyen formában nem vagyunk részesei. Ergo Orbán nem haverja Putyinnak hanem üzleti paartnere..... ennyi! Amit meg az ellenzék hablatyol az anno Gyurcsányra fogható hisz ő fogadta Putyint a villájukban és ő ajándékozott számára egy pulit.
Petykabá
2022. szeptember 05. 23:11
Nem, a NATO és az egybites ruszofób idióták, akik mindig a konfliktust keresték az Oroszokkal egyfajta egyensúly helyett, mint te Puzsér...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!