Orvosi felügyelet alatt a brit uralkodó

2022. szeptember 08. 13:55

A szakemberek „aggasztónak” találták a 96 esztendős II. Erzsébet egészségi állapotát. A Reuters élőben közvetít a balmorali kastély helyszínéről.

2022. szeptember 08. 13:55
null

Orvosi felügyelet alatt áll II. Erzsébet királynő, miután orvosai „aggasztónak” találták egészségi állapotát – közölte csütörtökön a Buckingham-palota. A 96 esztendős brit uralkodó londoni hivatalának szóvivője a rövid tájékoztatásban közölte azt is, hogy értesítették a királynő közvetlen hozzátartozóit a fejleményről.

A királynő, aki több mint 70 éve, 1952 februárjában – édesapja, VI. György király halála után – lépett az Egyesült Királyság trónjára, jelenleg nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában tartózkodik. A Clarence House, Károly trónörökös londoni hivatala közölte, hogy a walesi herceg és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő elindult Balmoralba.    

Ugyancsak a skóciai rezidenciára indult Vilmos cambridge-i herceg, Károly herceg elsőszülött fia, aki édesapja után majdan szintén az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

A Blikk arról számolt be, hogy a balmorali kastély bejáratát fegyveresek őrzik és kordonokat állítanak fel, többen élőben közvetítenek a kastély kapujából.

A Reuters is a helyszínen tartózkodik. A hírportál közvetítését alább követhetik figyelemmel:

(MTI)

Nyitókép: Joe Giddens / POOL / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csak ésszel
2022. szeptember 08. 16:54
90+ ide vagy oda, Fülöp haláláig semmi baja nem volt. Ez mentális gyökerű testi leépülés, talán csak hetei vannak hátra, de lehet csak napok. Megy a férje után.
Box Hill
2022. szeptember 08. 16:18
"Isten tartsd meg a királynőt!" de ha nem, hát nem. Ő valóban egy továbbszolgáló őrmester.
Kormánypárti1
2022. szeptember 08. 16:18
Pedig jóbb bőrben van mint Bidé!
Ólat a trolloknak
2022. szeptember 08. 16:13
Micsoda jövés-menés volt az előbb..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!