Oroszország figyelmeztet: Az Egyesült Államok a határán áll annak, hogy belesodródjon az ukrajnai háborúba

2022. szeptember 02. 22:25

Az orosz külügyminiszter-helyettes szerint Amerika lényegében olyan helyzetbe hozta magát, amely nagyon közel áll, ahhoz a konfliktus részese legyen.

2022. szeptember 02. 22:25
null

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes arra figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy ne küldjön nagy hatótávóságú fegyvereket Ukrajnának – írja a Sky News. Rjabkov szerint Amerika már most is annak határán egyensúlyoz, hogy közvetlenül beleavatkozzon az ukrajnai konfliktusba.

Elmondta: országa katonai doktrínájának része az atomfegyverek használata, amennyiben Oroszország létét veszély fenyegetné.

– mondta a politikus.

Szerinte Amerika lényegében olyan helyzetbe hozta magát, amely nagyon közel áll, ahhoz a konfliktus részese legyen. Hozzátette, az ukrajnai offenzíva addig folytatódik, amíg Moszkva el nem éri céljait.

Az amerikai hatóságok eddig tartózkodtak attól, hogy Ukrajnának nagyobb hatótávolságú rakétákat biztosítsanak a HIMARS rakétaindítókhoz, amelyek akár 186 mérföldes célpontokat is elérhetnek, és potenciálisan lehetővé tennék az ukrán hadsereg számára, hogy mélyen Oroszországon belüli területeket találjon el.

Nyitókép: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Összesen 371 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arkoon
2022. szeptember 05. 09:28
Addig veri a nyálát az Usa még jól szájon fogják b....ni. Egy picike problémája van ennek, Európa világítani fog a sugárzástól....
Inez
2022. szeptember 04. 00:41
Hű! De sok lett itt a kiváló katonai szakértő! Kik szerint pár perc alatt megtanulható a mai haditechnika! Élükön; alias Koszmosz, Genyusz, Rasputin? te tényleg csak egy rassz putin vagy. Álmodik a nyomor, ugassatok csak, minél hangosabban, annál inkább tudjuk, hogy szarban vagytok!
pemete jakab
2022. szeptember 03. 16:25
"az ukrajnai offenzíva addig folytatódik, amíg Moszkva el nem éri céljait." Moszkva célja évszázadok óta ugyanaz, a terjeszkedés. https://www.youtube.com/watch?v=0lHLwP6RUug
zolizolizoltan
2022. szeptember 03. 13:28
Nyugat és Oroszország már háborúban áll egymással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!