Orosz parancsnok: Még a teljes mozgósítás sem oldaná meg az orosz hadsereg problémáit

2022. szeptember 13. 10:52

Alexander Hodakovszkij szokatlanul őszinte bejegyzésben arról beszélt: Putyinék hanyagul készítették elő az Ukrajna elleni támadást.

2022. szeptember 13. 10:52
null

Alexander Hodakovszkij „Donyecki Népköztársaság” Vosztok alegységeinek parancsnoka Telegram-oldalán intézett kirohanásában kilátástalannak festette le az orosz fél jelenlegi állapotát a háborúban, a bejegyzést a Newsweek idézte.

Le vagyok taglózva a háború jelenlegi állapota miatt. Álmodni se mertem volna, hogy valaha visszavonulunk”

Hodakovszkij szerint Putyinék hanyag módon készítették elő az Ukrajna elleni támadást, és ha ez a hanyagság megmarad, akkor az emberhiány folyamatos lesz. Az orosz parancsnok épp ezért elutasítja a teljes mozgósítást.

Mindegy, mennyi embert mozgósítunk. Oroszországot el fogják lepni a halálokról beszámoló értesítések, eredményeket viszont nem fogunk tudni felmutatni. Ez válsághoz fog vezetni”

– szögezi le a parancsnok, aki egyenesen úgy fogalmazott, az általános mozgósítást nem fogja Oroszország túlélni. 

Hodakovszkij azt is elmondta: bár kevés embere van, a legfőbb probléma mégsem ez, hanem, hogy nagyon sokszor azt sem tudja, hol az ellenség, ha pedig talál, akkor gyakran előfordul, hogy nincs elég lőszere. 

Nyitókép: Vasily Maximov / AFP

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2022. szeptember 13. 19:00
.
Sany Xepi
2022. szeptember 13. 17:00
Na szóval a nyugat mindig előszed egy elégedetlen oroszt, másnap megfejelve Zelenszkíj napi győzelmével. Ki az aki ezt már megeszi?
Tárkány Álmos
2022. szeptember 13. 16:19
Ez a fószer vajon honnét fog véletlenül kiesni?
NullaSalus
2022. szeptember 13. 15:00
Információs hadviselés. Hetekkel ezelőtt az ukrán egységek osztottak meg olyan videókat, amelyekben megtagadták a harcot a béna hadvezetésre hivatkozva (egy ilyen húzásért jobb helyen is minimum hadbíróság jár). Aztán támadtak Herszonnál és Harkov mellett is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!