Olena Zelenszka, az ukrán first lady Londonba utazik II. Erzsébet temetésére

2022. szeptember 16. 12:47

Volodimir Zelenszkij azonban nem vesz részt a szertartáson.

2022. szeptember 16. 12:47
null

Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége is azon 500 államfő és méltóság között van, akiket meghívtak a hétfői szertartásra és a Károly király által előző nap rendezett fogadásra.

– mondta a lapnak egy forrás. Hozzátették: „Nagy-Britannia Ukrajna egyik leghűségesebb szövetségese. Jelenléte a temetésen ennek a barátságnak és kölcsönös tiszteletnek a jele”.

Vlagyimir Putyin orosz elnököt nem hívták meg a királynő temetésére. Fehéroroszország és Mianmar szintén feketelistára került, és nem kapott meghívást Szíria, Venezuela és az afganisztáni tálibok sem.

Nyitókép: Hennadii Minchenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ladislaus
2022. szeptember 21. 11:27
én kurnám - aztán mehet amerre lát a ribanc :D
Sulammit
2022. szeptember 18. 22:27
Zelenszkától elvártam volna, hogy nem kisétál Ursulával az EP-ből, amikor a magyar ügyekről tárgyaltak, hanem szót kér és megköszöni a magyaroknak azt a rengeteg segítséget, amit a magyaroktól kapott az ukrán nép.
lendvaiildiko
2022. szeptember 16. 21:56
Kicsit mosolygósabb volt Ungváron Biden apó nejével... Püffedt az arca, sokat iszik?
Bursty
2022. szeptember 16. 21:30
Nem akarok kegyeletsértő lenni, de a férjével együtt őt is betehetnék a királynő mellé...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!