Németország hozzácsap még négy önjáró tarackot az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányhoz

2022. szeptember 19. 20:25

Emellett 2000 darab megfelelő lőszert is küldenek.

2022. szeptember 19. 20:25
null

A német kormány újabb négy önjáró tarackot adományoz Kijev számára – írta meg a Welt. A lap állítása szerint a német kormány jóváhagyta négy újabb önjáró löveg szállítását Ukrajna számára. A fegyverek az ipar készleteiből származnak, és „gyorsított ütemben” felújítják őket.

A német kormány októberben további négy PzH 2000-es önjáró páncéltörő löveget szállít Ukrajnának. Ezt Siemtje Möller, a védelmi minisztérium parlamenti államtitkára jelentette be hétfőn írásban a Bundestag védelmi bizottságának. A Welt birtokába került levél szerint ezek olyan tarackok, amelyek

Ezen kívül a szövetségi kormány 2000 darab megfelelő lőszert kíván biztosítani.

Németország a háború során eddig tíz ágyút szállított Ukrajnának. „A Németország és Hollandia által szállított önjáró lövegek jól beváltak a csatában. Ukrajna elismerően nyilatkozott a rendszerről, és kifejezte, hogy további tarackokat szeretne. Németország, hogy tovább támogassa Ukrajnát a brutális orosz támadás elleni bátor harcban, eleget tesz ennek a kérésnek, és most további négy ilyen ágyút biztosít” – mondta Christine Lambrecht német védelmi miniszter.

A négy önjáró ágyúval együtt a Németország által szállított tüzérségi lövegek száma 14-re emelkedik.

Nyitókép: Christof STACHE / AFP


 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. szeptember 20. 07:19
2000 lőszer, hehehe, ez is jelzésértékű, hogy kezdik leépíteni ezt a sztorit a németek. Baszki naponta lőnek ki a ruszkik vagy 4-5 ezer lövedéket. Remélem, megjön az eszük, és szép lassan kihátrálnak ebből a veszett ügyből. Már 2014-ben meg kellet volna az európaiaknak meg a ruszkiknak állapodniuk, hogy Ukrajnát hgyan osztják fel. De ezek hülyék. Pontosabban nem létező hatamak. Az létezik, akinek a sajáét kezében van a sajtója, nekik meg nincs. Ennyike.
5m007h 0p3ra70r
2022. szeptember 20. 05:15
Kurva nagy segítség. Egy hónap. Az eddigiekben most már esedékes lehet a csőcsere. Azt vajon miért nem szállítanak?
Kivűlálló
2022. szeptember 20. 00:48
A németeknek már nincs becsületük! Eladták már az anyjukat is az ördögnek csak, hogy az ukránoknak segítsenek..! :D De... ez is kevés lesz és akkor majd jön a pofára esés!
Rocktoberi
2022. szeptember 20. 00:43
Csókolom, tarack van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!