A németek akadályozzák az orosz gázárplafon bevezetését

2022. szeptember 07. 11:18

Egy uniós diplomata közben Németországot bírálta, mint „a problémát”, mert „ilyen sokáig tart nekik dönteni olyan kérdésekben, mint az árplafon”.

2022. szeptember 07. 11:18
null

Az orosz gázimportra vonatkozó árplafon megállapítására irányuló uniós erőfeszítések német akadályokba ütköznek – számolt be a politico.

Az Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke által szorgalmazott és tisztviselői által vizsgált terv célja, hogy korlátozza az Oroszországnak az ukrajnai háború finanszírozására juttatott pénzt, és megfékezze a kontinensen politikai és gazdasági károkat okozó gázár-emelkedést.

Az elképzelés azonban ellenállásba ütközik Európa legerősebb gazdasága és az orosz gáz legnagyobb uniós importőre részéről.

„Továbbra is szkeptikusak vagyunk a gázárplafon körüli kérdéseket illetően, de általában készen állunk az európai keretek között folytatott tárgyalásokra” – mondta a német gazdasági minisztérium szóvivője.

Egy uniós diplomata Németországot bírálta, mint „a problémát”, mert „ilyen sokáig tart nekik dönteni olyan kérdésekben, mint az árplafon”.

Von der Leyen a múlt héten az orosz gázimportra vonatkozó árplafon bevezetését szorgalmazta. Az uniós tisztviselők azóta előkészítették az ilyen intézkedés bevezetésének lehetőségeit, amelyeket az országok képviselői szerdán, az energiaügyi miniszterek pénteki rendkívüli ülése előtt vitatnak meg.

Nyitókép: MTI

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bonny16
2022. szeptember 08. 10:12
Emberek...bátornak lenni biztos jo dolog.. Lehet menni különbözö próbákra.. Hidakrol ugrálni..sziklákra mászni..meg millio más bátorságpróbás szórakozás van.. Az embermilliókat akik megszavazták igy legyalázni...én ezt nem bátorságnak nevezném... Felelőtlen ostoba vezetés... Aki elfelejti miért adták neki és kik adták neki azt a széket..amibe ül... Ez olyan messze van a bátorságtol ..de olyan messze... Édesanyám bölcs mondása..hülye ember 100 évig nem születik akkor is lesz mindig...
No comment no cry
2022. szeptember 07. 17:56
Ha húznak rá sapkát, ha nem, az orosz gáz így is, úgy is megpocsékolja a német gazdaságot. Ez a szer nem óv ellene. (sic!)
Geezer
2022. szeptember 07. 15:05
Nem tudom elképzelni, hogy ez ilyen egyszerű lenne. Itt valószínűleg országonként, cégek közötti aláírt szerződések vannak, azt hogy akarják egyoldalúan módosítani?
Tisza009
2022. szeptember 07. 14:49
Te szikkadt gonosz banya, legalább a fajtáddal értenél egyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!