Novák Katalin levelet írt Gorbacsov lányának

2022. szeptember 03. 11:45

A köztársasági elnök mély részvétét fejezte ki.

2022. szeptember 03. 11:45
null

Irina Virganszkaja, a nemrég elhunyt szovjet vezető, Mihail Gorbacsov lánya a címzettje Novák Katalin levelének, amit a köztársasági elnök a Twitterre is poszolt. A levélben többek között arról ír, hogy

Kiemelte a volt főtitkár vértelen hatalomátadásban játszott szerepét a közép-európai régióban a Szovjetunió szétesése után. Hozzátette: a magyarok bátor államférfiként tekintenek Mihail Gorbacsovra.

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 04. 12:26
Őszintétlen képmutatás..
mediator01
2022. szeptember 03. 23:49
A hivatal itt válik el az azt betöltő személytől. A hivatal kötelez.
sorivo4
2022. szeptember 03. 23:44
Nem tartozunk köszönettel vagy hálával. Ők megszállók voltak és elmentek. Ennyi. A megszállásért nem tartozunk köszönettel, sem azért, hogy méltóztattak elmenni és megkímélni magukat a vereségtől és veszteségtől, ami bekövetkezett volna rájuk. Köztársasági elnökként nem dolga politikába avatkozni. Főleg, ha nem ért hozzá. Bár mi lettünk volna olyan bátrak, hogy nem Gorbacsovra várunk vagy Hornra, meg az MSZ(M)P-re, hogy rendszert váltsanak nekünk. Aminek hiányát máig nyögjük. Bár a Fidesz lenne ma olyan bátor, hogy ezt egyszer s mindenkorra befejezné a negyedik kétharmadból erőt merítve és annak felhatalmazásával bírva. Mert ez az utolsó történelmi lehetőségük rá. Megtenni, amit és amikor kell. Amitől Gorbacsov is nagy ember lett. Az országot vissza kell adniuk a nemzet kezébe, hogy azt azok soha ne veszélyeztethessék többé, akik 1945 után eltérítették és pozícióba kerültek. Őket írmagostul töröljék el. Nem csak a politikából, hanem a közéletből is. Ez a dolguk. Ez a rendszerváltás. Amit be kell fejezniük. Nem tisztelgünk nekik, hanem végzünk velük. Mert ez ennek az országnak a megmaradása és léte. Az elmaradt véráldozatot sajnos be kell pótolni. Mert egy nemzet sorsa múlik rajta. Elmehettek volna önként is. Senki nem kényszerítette őket a maradásra. De ha maradtak, azt azért tették, mert ők kívánják szolgáltatni azt a véráldozatot. Ami megváltja a nemzetet múltjától. A bűnnek ára van. Vér az ára. Ahogy Krisztus is tanította. Ettől eltekinteni nem lehet. Gorbacsov sem kerülte el. Csak most fizeti meg.
Akitlosz
2022. szeptember 03. 16:10
"Gorbacsov „jól mérte fel országának lehetőségeit és képességeit”." "Csak" a politikájának a következményeit nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!