Putyin elleni merényletkísérletről érkeztek meg nem erősített híresztelések

2022. szeptember 15. 11:09

Putyin-kritikus Telegram csatorna ír arról, hogy az orosz elnök ellen merényletkísérlet történhetett. Megerősített hírek még nem érkeztek erről.

2022. szeptember 15. 11:09
null

Vlagyimir Putyin orosz államfő autója ellen vélhetően egy gyilkos szándékú támadási kísérletet hajtottak végre – írja a brit Daily Mail, az orosz General SVR Telegram-csatornáján megjelent, meg nem erősített információra hivatkozva. 

A General SVR csatorna rendszeresen Kremlből származó belső információnak titulált állításokat közöl.

A híresztelés állításai szerint az orosz elnök limuzinjának bal első kerekénél egy hangos robajra lettek figyelmesek, amit aztán füstfelhő követett. Ezután az autó biztonságosan folytatta az útját, az elnöknek pedig nem esett bántódása. 

A meg nem erősített állítások szerint az incidens után számos embert letartóztattak az államfői biztonsági szakszolgálat körében, emellett pedig a testőrök egy része is nyomtalanul eltűnt. Erre azért kerülhetett sor, mert ha valaki egy tényleges merényletet kísérelt meg elkövetni az orosz elnök ellen, akkor tudnia kellett, hogy merre halad az elnöki konvoj az adott napon. A konvojnak a híresztelések szerint egy útban parkoló mentőautó miatt kellett irányt változtatnia, eközben hallatszott a robbanás. 

A Telegram-csatorna azt állítja, az incidens kivizsgálását és az azzal kapcsolatos minden információt titkosítottak, és minden érintettet figyelmeztettek, hogy felelősségre vonják őket az információk terjesztéséért. Azt is állítják: az elnök személyes biztonsági szolgálatának vezetőjét és több más személyt felfüggesztettek és őrizetbe vettek. Egy szűk kör tudott az elnök utazásáról, és mindannyian az elnöki biztonsági szolgálat tagjai.

Fotó: TIZIANA FABI / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bandee1
2022. szeptember 15. 19:26
MERT LEÍRTÁK EGY PUTYINKRITIKUS TELEGRAM CSATORNÁN....ÉDES JÓ ISTENEM! BÁRMIKOR LÉTREHOZOK EGY TELEGRAM CSATORNÁT, ÉS TELEFOSOM BAROMSÁGOKKAL. MINDJÁRT MEGÍROM EGY TELEGRAM CSATORNÁN, HOGY ZELENSZKIJ BUZI, ÉS UKRÁN KATONAHULLÁKAT DUGOTT MEG. LEHOZZÁTOK AZT IS?
bandee1
2022. szeptember 15. 19:25
ÉS HERERÁKOS IS! :D PERSZE. Mandiner...Istenem.
DonCiccio
2022. szeptember 15. 17:49
Eddig a háborúban az ukránok, oroszok után magyarok haltak meg a legtöbben Szégyen hogy ilyen ,,hír" megjelenhet
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. szeptember 15. 17:46
Ezt nem vallató lámpával fogják kideríteni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik