Szimbolikus győzelmet arattak az ukránok, Oroszország már nem tartja teljes ellenőrzés alatt a luhanszki régiót

2022. szeptember 19. 21:22

Ukrajna visszafoglalt egy, a keleti Liszicsanszk városához közeli falut.

2022. szeptember 19. 21:22
null

Ukrajna visszafoglalt egy, a keleti Liszicsanszk városához közeli falut, ami apró, de szimbolikus győzelmet jelent, ugyanis Oroszország már nem tartja teljes ellenőrzés alatt a luhanszki régiót, ami Vlagyimir Putyin egyik legfontosabb háborús célja – írja a The Guardian.

Szerhij Haidai luhanszki kormányzó szerint az ukrán fegyveres erők „teljes mértékben ellenőrzésük alatt tartják” Bilohorivkát.

– mondta.

Az elmúlt 12 napban az északkeleti ukrán ezredek elképesztő ellentámadást indítottak, több mint 300 települést szabadítottak fel a Harkiv régióban, és szétszórtan menekülésre kényszerítették az orosz egységeket. A visszafoglalt terület fele akkora, mint Wales, és egészen az orosz határig húzódik.

Nyitókép: STR / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2022. szeptember 20. 01:35
Menjetek csak, a russzkik pont ezt várják. Fájdalmas lesz az ébredés.
Kivűlálló
2022. szeptember 20. 00:29
Lehet, bennem van a hiba, de nekem valami nagyon gyanús, hogy az oroszok kurvára csőbe akarják húzni az ukránokat...! :) Ilyen könnyen az ukránok egy homokvárat sem képesek elfoglalni, nem ekkora területeket! Van egy elképzelésem, mire készülhetnek az oroszok, de akkor nagyon gyorsan véget fog érni a háború (legalábbis az ukránok részéről...)! Nem, nem nukleáris csapásra gondolok, azt már most mondom..! :D Meglátjuk...
Kivűlálló
2022. szeptember 20. 00:24
"Szimbolikus győzelmet arattak az ukránok, Oroszország már nem tartja teljes ellenőrzés alatt a luhanszki régiót" Egész Ukrajnát az ellenőrzése alatt tartja Oroszország!
Ólat a trolloknak
2022. szeptember 19. 22:47
Ez a Szarhéj Hajjaj honnan üzenget?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!