Rafael Grossi: Súlyos állapotok uralkodnak a zaporizzsjai atomerőműben

2022. szeptember 07. 16:19

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója elérkezettnek látja az időt egy egy nukleáris biztonsági és védelmi övezet létrehozására.

2022. szeptember 07. 16:19
null

Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója a zaporizzsjai atomerőműnél tett látogatása óta először adott interjút. A CNN-nek elmondta, hogy „nagyon súlyos veszélyekkel állunk szemben, ugyanis az erőművet ért támadások tovább folytatódnak”

Grossi elérkezettnek látja az időt egy nukleáris biztonsági és védelmi övezet létrehozására Zaporizzsjában.

Emellett megerősítette, hogy a helyszínen maradó NAÜ-ellenőrök állandó jelleggel az erőműben maradnak – idézte a főigazgatót az Index.

Rafael Grossi teljes nyilatkozatát alább tekinthetik meg: 

Nyitókép: ALEX HALADA / APA-PICTUREDESK / APA-PICTUREDESK VIA AFP

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Istók3
2022. szeptember 07. 19:18
Állítólag az is szerepel a jelentésben, hogy az oroszok harci járműveket tárolnak a generátorteremben. (Most nem találok linket, a portfolio-n olvastam reggel.) Bazmeg, ezek az oroszok mekkora hülyék?! Katonai járműveket tárolnak az erőműben, és még lövik is magukat!
powerage
2022. szeptember 07. 18:38
Engem nem is annyira a rakétázás érdekelne a jelentésben, hanem az, hogy egyébként milyen állapotban volt az erőmű. Karban volt-e rendesen tartva vagy ez is úgy szét volt már rohadva mint minden más Ukrajnában?
FeketeFehér
2022. szeptember 07. 18:37
"Az oroszok nem fognak semmiféle demilitarizált zónát létrehozni az atomerőmű körül" Hát, akkor nem marad más megoldás, mint katonai erővel kibaszni onnan az oroszokat.
Gyzoltan
2022. szeptember 07. 17:46
"Rafael Grossi: Súlyos állapotok uralkodnak a zaporizzsjai atomerőműben" -nem is mondhatott volna mást! Ráadásul igaz is... -mint írtam, Zelenszkij gátlástalanul túsznak tekinti az atomerőművet, s vele született gyilkos hajlamánál fogva, gátlástalanul ki is végeztetheti... -most még csak zsarol vele...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!