Sajtóértesülés: Börtönben tartott toborzóbeszédet a Wagner-csoport vezetője

2022. szeptember 15. 15:39

Felmérések szerint a háborúpárti lakosság csalódott az orosz védelmi minisztériumban.

2022. szeptember 15. 15:39
null

Szerdán nyilvánosságra került felvételek szerint a vendéglátóipari mágnás, Jevgenyij Prigozsin, – aki egyben a hírhedt Wagner-zsoldoscsoport finanszírozója – toborzóbeszédet tartott egy orosz börtönben a raboknak – írta a Moscow Times

– véli az amerikai Háborúkutató Intézet elemzésében.

Csalódott a háborúpárti lakosság a védelmi minisztériumban

Az Intézet arra is kitér, hogy háborúpárti orosz lakosság csalódott a legutóbbi északkelet-ukrajnai kudarcok után Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterben, akinek leváltását követelik, ezért kellett, hogy a mágnás megszólaljon. 

Az amerikai elemzés Prigozsint Putyin bizalmasaként kezeli, és úgy véli, a háborús bloggerekkel kialakuló kapcsolata segíthet megtartani a Kreml háborús erőfeszítései iránti lakossági támogatást – derült ki az Intézet jelentéséből.

Jevgenyij Prigozsin beszédét alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. szeptember 15. 18:35
Most ez a krízis rámutat arra viszont, hogy az I-II. Világháború ugyanilyen csinált dolog volt. Jelentéktelen semmiségből indultak, aztán tovább lehetett fokozni a hülyeséget.
brekker
2022. szeptember 15. 18:33
Azt kéne látni, hogy az oroszok mindenképpen győzni fognak, vagy így, vagy úgy. És minél tovább tart, annál jobban megszenvedi Európa. Usából könnyű osztani az észt, és a színfalak mögött nagyokat hahotázni. Persze ehhez kellenek az itteni megvett emberek is a hasznos hülyék mellett.
flesh ripper
2022. szeptember 15. 18:25
A magánhadseregek, már csak ilyenek. Minden oldalon. Aki finnyás, lóbálja a pöcsét a prájdon, a fenekében szivárványszínű strucctollal.
FeketeFehér
2022. szeptember 15. 17:44
"Mit jelent ukrajna? Biztosan nem a Dnyepper vidékét! Jogtalanul bitorolták és a lakosság ezt nem tűrte" Mondjuk a szakadár területek 2-300 km-re vannak a Dnyeppertől. Ráadásul nem a lakosság lázadt úgy általában, hanem orosz támogatással egy szélsőséges militáns csoport, akik pusztán hatalmat akartak, leszarták a szakadár területek lakosságát. Is. És ráérő idejükben azért lelőttek még egy polgári utasszállítót is, ha már nehézfegyvereket kaptak az oroszoktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!