Putyin Kijevet hibáztatta a Donyec-medencei tragédia miatt

2022. szeptember 05. 15:14

Az orosz elnök azt hangoztatta, hogy Oroszországnak „kötelessége segíteni” a Donyec-medence lakosságának.

2022. szeptember 05. 15:14
null

A 2014 utáni ukrán vezetést hibáztatta a Donyec-medencei tragédia miatt Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn egy Petropavlovszk-Kamcsatszkijban megtartott ifjúsági környezetvédelmi tanácskozáson.

majd katonai műveleteket indított Donyec-medencében. Kétszer indított el ott nagyobb katonai műveletet tüzérség, légierő, nehéz haditechnika és egyebek alkalmazásával. És még mindig ez történik” – mondta Putyin.

Azt hangoztatta, hogy Oroszországnak „kötelessége segíteni” és védelmére kelni a Donyec-medence lakosságának.

„Minden kísérletünk a probléma békés megoldására kudarcot vallott a kijevi rezsim álláspontja miatt” – fogalmazott az orosz elnök, aki méltatta az orosz hadsereg bátorságát.

(MTI)

Nyitókép: GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / AFP

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jooee
2022. szeptember 05. 22:38
Putyinnak teljesen igaza van.
istvanpeter
2022. szeptember 05. 19:15
Hát, az nem is vitás, hogy az oroszok egy preventív felszabadító háborút. folytatnak. A libernyákoknak szinte fel sem tűnt, hogy 2014 óta több tízmillió ember anyanyelvét tiltották be Ukrajnában és komoly tömeggyilkosságokat is végrehajtottak.
Menhetten
2022. szeptember 05. 16:48
Nagyon heves harcok dúlnak továbbra is Herszon-Mikolaiv-Dnyipropetrovszk térségében, Ukrajna déli részén. Eddig igencsak úgy tűnik, az ukrán fegyveres erők lassan, de biztosan törnek előre...
boronafal
2022. szeptember 05. 16:34
Neonáci? Még mindig itt tartunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!