Kadirov úgy érzi, elég csecsen harcost küldött már a frontra

2022. szeptember 27. 15:06

A csecsen hadúr némi kritikával illette az orosz hadi stratégiát. Erre a kijelentésére a Kreml ugyanakkor nem reagált.

2022. szeptember 27. 15:06
null

Ramzan Kadirov csecsen hadúr nemrég  kijelentette, hogy Csecsenföld már 20 ezer katonát küldött a háborúba az ukrajnai invázió februári kezdete óta.

– idézte a Moscow Times.

Higgadtságra szólította fel a behívók miatt tüntető csecsen nőket

A portál arra is kitért, hogy Kadirov higgadtságra szólította fel azokat a csecsen nőket, akik Putyin részleges mozgósítási tervének bejelentése után Groznij utcáira vonultak: „Higgadásra szólítom a csecsen lakosságot, különösen szeretett és tisztelt anyáinkat” – fogalmazott Telegram-oldalán a csecsen hadúr.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, múlt héten Kadirov kijelentette, hogy „rendkívül elégedetlen” azzal, hogy Oroszország 215 ukrán és külföldi harcost cserélt 55 oroszra.

Kritikával illette az orosz hadi stratégiát

Kadirov legutóbbi nyilatkozatában arra is kitért, hogy,

– írta.

Majd azzal folytatta, hogy „de mivel a vezetés másként gondolja, rajtunk múlik, hogy teljesítjük-e az utasításokat”.  A Kreml péntek délután újságíróknak tartott napi tájékoztatóján nem kommentálta Kadirov kijelentését – adta hírül a Moscow Times.

Nyitókép: Kirill Kudryavtsev / AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ronon
2022. szeptember 29. 19:25
Nyugi Kadirov, az ukránok 2-szer ennyit küldtek a vágóhídra...Mariupol, Bucsa stb. :D
F4T4L1TY
2022. szeptember 28. 10:36
Szopjon le az összes komcsi, a csecsenekkel együtt. Nyam nyam
Lajoss
2022. szeptember 27. 22:22
Kadirov-híradó by mandiner.ru
yobbik
2022. szeptember 27. 19:25
ezt a sok buta prolit miért engeditek normális oldalon kommentelni. Menjenek vissza otthonukba, a népszavára, meg az édesanyjuk pi...jába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!