A zaporizzsjai atomerőműben marad a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség öt képviselője

2022. szeptember 01. 21:39

Szeptember 3-a után dől el, lesz-e állandó megfigyelő az erőmű területén.

2022. szeptember 01. 21:39
null

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) néhány képviselője a zaporizzsjai atomerőműben marad – közölte csütörtökön Rafael Grossi, a szervezet vezetője.

Később az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető Enerhoatom vállalat pontosította, hogy a NAÜ öt képviselője marad a nukleáris létesítményben – számolt be az Ukrajinszka Pravda.

A hírportál a BBC brit közszolgálati médiatársaságra hivatkozva azt írta, hogy Grossi szavai szerint az általa vezetett küldöttségnek

az atomerőműben tett néhány órás látogatása alatt sikerült elegendő fontos információt összegyűjtenie.

Részleteket azonban nem hozott nyilvánosságra.

Szeptember 3-a után dől el, lesz-e állandó megfigyelő az erőmű területén

Grossi azt mondta, hogy a NAÜ-misszió tagjai szeptember 3-ig az Enerhodarban lévő nukleáris létesítményben maradnak, majd ezután dől el, lesz-e állandó megfigyelője a szervezetnek az erőmű területén. Grossi délután elhagyta a zaporizzsjai atomerőművet. 

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség idézte Grossi szavait, aki hangoztatta, hogy „néhány kolléga azért marad (az atomerőműben), mert van jó néhány részletesebb kérdés, amelyek megvitatása több időt és nyugodtabb környezetet igényel. Arra kérem önöket, hogy segítsenek kollégáimnak, hogy teljesebben felmérhessük az egész helyzetet. A csapatomnak lehetősége lesz arra, hogy beszéljen (a helyzetről) Enerhodar lakóival” – tette hozzá a NAÜ főigazgatója az újságíróknak.

(MTI)

Nyitókép: GENYA SAVILOV / AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2022. szeptember 02. 07:58
Közben a tegnapi sikertelen szabotázs akcióról kiderült, hogy a brit különleges szolgálat szervezte: "Volodimir Rogov, a Zaporizzsjai terület főtanácsának egyik tagja Zelenszkij környezetében lévő forrásokra hivatkozva azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők műveletét a brit különleges szolgálatok irányítása alatt hajtották végre, és a résztvevőket Nagy-Britanniában és Lengyelországban képezték ki." https://oroszhirek.hu/a-nau-allando-jelenletet-fog-fenntartani-a-zaporizzsjai-atomeromuben/
Tatulus
2022. szeptember 01. 22:44
Így talán remélhető, hogy az ukrán gazemberek nem támadják az erőművet. Majd a vereségük után visszakapják, hogy az ukrán lakosság ne maradjon áram nélkül. Csak a Krímet és a két megyét bukják, meg a sok felesleges ukrán fiatal halála szárad a macsó ripacs lelkén.
elfújta az ellenszél
2022. szeptember 01. 22:41
''beszéljen (a helyzetről) Enerhodar lakóival'' Dobrij vecser. Kak gyelo?
Egyasokközül
2022. szeptember 01. 22:26
Nagy bajban lesznek mit jelentsenek majd odahaza....Ha az ukránokat hibáztatják akkor mehetnek kapálni,ha az oroszokat akkor azok meg lekapcsolják a villanyt egy jól irányzott lövéssel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!