Nem tervez mozgósítást a Kreml

2022. szeptember 13. 13:53

A hatóságok azt is tagadták, hogy az orosz erők Ukrajna demilitarizálására és „nácítlanítására” irányuló katonai műveletek elindítását tervezik.

2022. szeptember 13. 13:53
null

A híresztelésekkel ellentétben az orosz hatóságok nem tervezik, hogy az ukrajnai „különleges katonai művelet” miatt mozgósítást jelentsenek be – idézte Dmitrij Peszkovot, a Kreml szóvivőjét a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

A hatóságok cáfolták azokat a pletykákat is, melyek szerint az orosz erők Ukrajna demilitarizálására és denazifikálására irányuló katonai műveletek elindítását tervezik.

A RIA Novosztyi  felidézte, hogy márciusban Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, csak hivatásos katonai személyzet oldhatja meg a feladatokat Ukrajnában, és nem hívják be a tartalékosokat.

Nyitókép: Szergej Iljin / Sputnik / AFP

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. szeptember 13. 19:26
Akkor nincs más hátra, az oroszbuziknak kell menniük "önkénteskedni". Indulás!
..--..
2022. szeptember 13. 18:08
-zsoltkom- "Nem tervez mozgósítást a Kreml" Ez nekik elég rendes csapdahelyzet. Kellene a tartalékos, de akkor ki dolgozna. Már így is több lehet a költés, mint amit termelnek. Az orosz bizakodás oka... Lehet, hogy már kifejlesztették a gránátvetős robokuty csodafegyvert? "Az éves orosz fegyverexpó, az „Armija” idei felhozatalának rövid életű sztárja volt a gránátvetővel felszerelt nindzsa-robotkutya." https://bit.ly/3REzR8L
Nyugati Ádám
2022. szeptember 13. 17:47
Az oroszok nem kapkodósak. Már eddig is megközelítőleg teljesítették a számukra fontos területek megtartását szolgáló stratégiai védelmi vonalakat. Az oroszoknak van egy olyan tulajdonságuk, hogy háború esetén is nagyon megfontoltak és türelmesek. Történelmük során eddig senkivel nem kötöttek olyan katonai szövetséget, amely az orosz fennhatóságú területek megvédését szolgálná. Ukrajna eddig megszállt területeit Oroszország részének tekintik és nem érdekli őket sem Hruscsov, sem Jelcin múltbeli, ki tudja milyen célú terület ajándékozásai. Súlyos tévedés az, hogy az Oroszok nem találnának nagyon is erős, katonailag igencsak felkészült partnereket, ha szükségük lenne rá. Csak egyetlen tényezőt említenék. Az oroszok, Kína, India pl. már rendelkezik a műholdas információ gyűjtő és sugárzó objektumok helyének és mozgásának meghatározását szolgáló technológiával, aminek messzemenő katonai jelentőségét nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az sem elhanyagolható faktor, hogy az ukrán állam működését 80% körüli arányban a támogató országoknak kell finanszírozniuk úgy, hogy annak megtérülése több mint kétséges. Ráadásul az ország már a háború előtt is nagymértékben el volt adósodva és szerintem akár nyernek az oroszok, akár veszítenek, az EU tagállamai mindenképpen rosszul járnak.
XTRO
2022. szeptember 13. 17:15
Pedig nagyon kellene.. mert ez így még eltart egy darabig és zselé egyre pofátlanabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!