Megszületett a döntés: Moszkva átcsoportosítja erőit

2022. szeptember 11. 11:24

A szakadárok közlése szerint az orosz erők „nehéz harcokat” vívnak a kijevi csapatok ellen a donyecki területeken is.

2022. szeptember 11. 11:24
null

Oroszország arról számolt be, hogy visszavonja csapatait Ukrajna keleti, harkivi régiójából. A döntés mögött az áll, hogy Ukrajna az elmúlt időszak villámgyors ellentámadásaiban „hatalmas területi nyereségeket” ért el – írta a Moscow Times, idézve az orosz védelmi minisztérium közleményét.

Egy Moszkva által támogatott keleti szakadár vezető eközben arról számolt be, hogy

Liszicsanszk városa is ukrán kézre kerülhet

Egy ukrán tisztviselő közlése szerint, az ukrán erők közelednek Liszicsanszk városához is, amelyet júliusban heves tüzérségi harcok árán tudtak csak elfoglalni az oroszok.

Megfigyelők arra számítanak, hogy az ukrán hadsereg további előnyökre tesz szert az Oroszországgal határos Harkiv régióban – ismertette a Moscow Times.

Nyitókép: METIN AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 289 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wotan
2022. szeptember 11. 18:12
Bármi is lesz a vége az már biztos hogy az orosz hadsereg renoméján óriási folt esett. Az orosz hadvezetés hírszerzés totális csődje ami az elmúlt 2-3 napban történt.
Robert69
2022. szeptember 11. 16:47
Egy háború nem egy csatából áll. Tehát mindenki aki úgy gondolja, hogy most itt végleg megfordult a háború menete téved. Az ukrán haderő, ahogyan az orosz is, a támadásban jelentős veszteségeket szenved el. Olyan ez mint a korán nyitott hajrá, ha rossz az időzítés kifulladnak mielőtt elérnék a célt és kikapnak. Szeretnének a tél beállta előtt olyan pozíciót elfoglalni amelyből tavasszal sikeresen indulhatnak ujra. Igen ám de ha hosszú lesz az ősz ez még visszaüthet.
ExMunkatárs
2022. szeptember 11. 15:55
Kedves Barátaim, Sztatove és Kremmina ostroma kapcsán megjegyezném, hogy hamarosan Ti is sorra kerültök. Mi, a fideszben, mindig is elítéltük az agressziót, megszavaztuk a szankciókat, és együttműködtünk a szövetségeseinkkel. Soha nem bátorítottunk senkit az ellenséges propaganda terjesztésére és természetesen utalásszerűen sem tettük Brüsszelt és Washingtont felelőssé a háborúért. Köszönöm, kedves barátaim. Antibazmeg hogyafaszomba tüntejük el ezt a sok geci kommentet a mandinerről, csináljmá valamit bzmeg ne csak nézzé! Mi van, milyen mikrof.. a picsába....
wing
2022. szeptember 11. 15:13
Tévedés. Nem vonulnak vissza az oroszok. Keleti irányban nyomulnak előre, olyan tempóval, hogy az ukránok alig bírnak menekülni mögöttük. Az ukránok bemenekültek Izjumba és Kupjanszkba, alig bírják a tempót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!