Tiltakozások törtek ki Luhanszkban a kényszersorozások miatt (VIDEÓ)

2022. szeptember 18. 07:45

A közösségi médiában elérhető felvételek szerint az orosz katonák már az utcán szedik össze a harcképes férfiakat.

2022. szeptember 18. 07:45
null

Spontán tiltakozások törtek ki az orosz ellenőrzés alatt álló kelet-ukrajnai Luhanszkban a kényszersorozások miatt. A helyiek által készített felvételek szerint

a milíciák az utcán gyűjtik össze a férfiakat, hogy harcolni vigyék őket a frontra 

– írta a 168 óra.

A lenti felvételhez fűzött kísérőszöveg szerint az orosz katonák fényes nappal, az utcán „szedik össze” az általuk harcképesnek ítélt férfiakat, akiket feltesznek egy buszra, majd egy katonai létesítménybe szállítanak.

Súlyos emberhiánnyal küzd az orosz hadsereg

Az orosz hadsereg súlyos emberhiánya miatt a Kreml a Kaukázusban és Közép-Ázsiában sem tud megbirkózni az egymás után kirobbanó fegyveres konfliktusokkal – tette hozzá a lap.

Nyitókép illusztráció. Fotó: AFP

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2022. szeptember 18. 22:20
Ez a hír nem lehet igaz, és ezért az FakeNews... Valószínűleg hohol propaganda, megfüszerezve valamelyik nyugati titkosszolgálat fifikájával... Még az ÁLLÍTÓLAGOS eredeti videó sem mutat SEMMIFÉLE ruszki turpisságot!
kiss.istvan770
2022. szeptember 18. 15:52
Az USA-ukrán propaganda szerint elavult: Annyian vannak, mint az oroszok. Ukrajna sokkal jobban áll. Még vannak 40-60-éves férfiak és nők akiket besorozhatnak, aztán még itt vannak a nyugdíjasok is. :)
Brandon the great Negro
2022. szeptember 18. 15:16
Mi köze a tweet szövegének a videóhoz?
Esvány
2022. szeptember 18. 14:21
Csak szólok, hogy Luhanszkban nyilvánvalóan nem az orosz hadseregbe toboroznak vagy soroznak, hanem a saját milíciájukba, amely már nyolc éve harcol az őket támadó ukrán erők ellen. Hasonló a helyzet Donyeckben, s az orosz híradások "szövetséges erők" néven emlegeti az Ukrajnában harcoló orosz katonák, az LPR és a DPR milícia egyesített erőit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!