Kína tűzszünetre szólított fel az ukrajnai háborúban

2022. szeptember 21. 18:41

Emellett remélik, hogy az érintettek találnak majd olyan megoldást, amely a lehető leghamarabb választ ad a jogos biztonsági aggályokra is.

2022. szeptember 21. 18:41
null

Szerda délután Kína is reagált Vlagyimir Putyin reggeli beszédére, melyben az orosz elnök részleges katonai mozgósítást jelentett be – írta a Moscow Times.

Hong-Kong párbeszédet és tűzszünetet kért az ukrán és az orosz féltől egyaránt.

„Felszólítjuk az érintett feleket, hogy párbeszéd és konzultáció révén valósítsák meg a tűzszünetet, és találjanak olyan megoldást, amely a lehető leghamarabb választ ad valamennyi fél jogos biztonsági aggályaira” – idézte a kínai külügyminisztérium szóvivőjét, Wang Wenbint azorosz hírportál.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Leo Correa

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2022. szeptember 22. 10:34
Hong-Kong..nagyon komolyan lehet venni ezt az írást.
Akitlosz
2022. szeptember 21. 20:44
Ahelyett, hogy kihasználnák a lehetőséget és elfoglalnák Tajvant. Ha Oroszország elbukik, akkor Kínára fog rászállni a vadnyugat.
Frd56
2022. szeptember 21. 20:43
Miután Szamarkandban Kína és India is egyértelművé tette, hogy másodvonalbelinek tartják az oroszokat, Putyin 19-re lapot húz, hogy... a Nyugattal pacsizhasson le végül. Ha ez nem jön be, még mindig ott a pár hónap múlva kezdődő vilagméretű katonai konfliktus, amelyről Vucic beszélt.
pemete jakab
2022. szeptember 21. 20:28
"Kína tűzszünetre szólított fel az ukrajnai háborúban" Ez eléggé Vlagyimirnak szól, aki kezdi elvetni a sulykot. Ez lenne az a fenemód nagy orosz-kínai barátság?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!